“Organize Sanayi Bölgesinde modern tarım yapılmalı”

12 Eylül 2013 15:43

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, tarımda Isparta’nın en müstesna yerlerden biri olduğunu ifade etti. Meyveciliğin ardından yayla özelliği ile Isparta’nın kendini öne çıkardığını bildiren Şölen, “Sebzecilikte Isparta artış gösteriyor” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ramazan Çelebi bir araya gelerek Isparta’nın tarımını masaya yatırdı. İlimize tarım alanında yapılabilecek yatırım projeleri ve yeni teşviklerle ilgili görüşen ikili, Isparta’nın röntgenin çekti.

OSB’DE MODERN TARIM ÖNERİSİ

Tarımda Isparta’nın en müstesna yerlerden biri haline geldiğini özellikle meyvecilikte Eğirdir, Senirkent ve Uluborlu’nun en kaliteli ürünlerin üretildiği bölgeler olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şölen, ilimizin yayla özelliğinin de olmasından dolayı Isparta’nın sebzecilikte de artış gösterdiğini söyledi. Isparta’nın Hollanda gibi tarım ve hayvancılık potansiyelinin yanı sıra seracılıkta da ciddi bir paya sahip olduğunu ifade eden Şölen, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde modern tarımların yapılabileceği alanların bulunduğunu artık profesyonel aktörlerin tarım alanına girmesi gerektiği ve bunun için de yüzde 65’e varan hibe desteğinin yapılabildiği belirtti.

İLİMİZİN YENİ HEDEFLERİ TARIM ÜZERİNE OLMALI

Öte yandan ilimizin yeni hedeflerinin yayla ürünleri, organik ürünler, seracılık ve paketleme tesisleri olması gerektiğini ifade eden TKDK İl Koordinatörü Çelebi, “Arazi toplama işleminin hızlandırılması ve mevzuatlarda yapılacak bölünmüş ve miras yüzünden kullanılmayan arazilerle ilgili çalışmalarla daha verimli ve modern tarımcılığın ilimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.

YENİ YATIRIMLAR İÇİN TÜYOLAR

Diğer taraftan ilimiz sanayisinin gelişimi açısından bazı sektörlerde tüyolar veren Çelebi, “Meyve-sebze kurutma tesisi, tarım yan sanayisinin geliştirilmesi, dondurulmuş gıda tesisleri, helal sertifikalı üretim çalışmaları, kozmetik sanayi tesisleri, tavukçuluk, alt meyve işleme tesislerinin işlerlik kazanması gerekiyor” şeklinde konuştu

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...