123. Cadde’de stabilize çalışmalarına geçildi

13 Eylül 2013 15:28

Isparta Belediyesinin başlatmış olduğu kırmızı kot uygulaması ile kalıcı asfalt kaplama hamlesi devam ediyor. Trafiği yoğun caddelerin kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplamasından sonra belediye şimdi de mahallelerin çevre yolu olarak kullandığı caddelerde çalışmalarını devam ettiriyor. Üç ayrı noktada yapılan çalışmaların en büyüğü ise 123. Cadde de devam ediyor. Şehrin eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeni ile yol beklenmeyen sürprizlerle de dolu geçiyor.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü birlikte hareket ederek yolun kazınma aşamasından sonra alt yapı hizmetleri de bitirilerek devam ettiriliyor. Ayrıca kazılan yolda başta Doğalgaz dağıtım yetkilisi ve diğer kamu kuruluşları da buradaki altyapı çalışmalarını tamamlıyorlar. Belediye de en son olarak yolun stabilize malzemesini dökerek kalıcı asfalt kaplama ve gerekli trafik işaretlerini tamamlayarak yolu hizmete açıyor.

İşte bu çalışmaların bir örneği de 123. Cadde de devam ediyor.2.5 kmuzunluğundaki bu yol yapılan hesaplamalara göre 15 günde tamamlanması planlanıyor. Bu yolun daha önce bitirilmesi için de Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da günlük kontrollerini devam ettiriyor.

Günaydın dün de aynı rutin kontrollerini yaparken, caddede beklenmedik sorunların yaşandığını belirterek çalışmaları sanki savaşıyoruz gibi devam ettiklerini dile getirdi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “123. Caddemizin stabilize çalışmalarına geçildi. Bir yandan da alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir. Burada umduğumuzdan çok fazla tesisat eksikliği ve arızaları çıktı. Bu arıza ve eksikliklerin bir an evvel bitirilmesi için ilgili daire müdürlerimizle arazi üzerinde toplantı yaparak sorunları gideriyoruz.  Sorunlarımız ne kadar çok olursa olsun belirttiğimiz süre içerisinde bitirmek için gecelerimizi de gündüzümüze katarak sürdüreceğiz. Yolda yaptığımız incelemede, kalıcı asfalt kaplama yapılırken darbelere tahammül etmeyecek şekilde tesisatların olduğunu gördük. Bu tesisatlarımızı da yeniliyoruz. Tabiri yerinde ise yolumuzda sanki savaşıyoruz. Yolumuz yinede süresinde tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak” dedi.

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...