Hacı adayları, ‘Tavaf’ provası yaptı

13 Eylül 2013 15:29

Isparta’da bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları, Kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı.

4 Eylül 2013 tarihinde başlayan ve kutsal yolculuğa hazırlanan hacı adaylarını bilgilendirmeyi hedefleyen Hac Seminerleri önceki gün yapılan son seminer ile tamamlandı. Bu yıl 4,5 ve 11 Eylül olmak üzere üç defa gerçekleştirilen ve Ulu Camii'nde 09.00 - 12.00 saatleri arasında yapılan seminerlere hacı adayları yoğun ilgi gösterdi. Söz konusu seminerlerde hacı adaylarına kutsal topraklarda yapacakları konusunda ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Seminerin üçüncü ve son bölümünde ise hacı adaylarına ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğünden gelen doktorlar tarafından kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri sağlık problemlerinde neler yapacakları anlatıldı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata tarafından cami içindeki Kabe maketi etrafında uygulamalı Hac provası yapıldı. Yapılan uygulamalı tavaf tüm hacı adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminere katılan hacı adayları seminerden ve uygulamalı Hac provasından çok etkilendiklerini ifade ederek Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata’ya teşekkür ettiler.

Dünkü seminerde hacı adaylarını bilgilendirdikten sonra seminerle ilgili bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata; “Bu yıl ilk kez seminerlerde görev alacak personelimiz Ankara'da eğitime tabi tutuldu. İşte bu bilgilendirmeyi de biz İl Müftülükleri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yerine getiriyoruz. Bu yılki bilgilendirme faaliyetlerimizi üç seminerde topladık. Bu seminerlerde hacı adaylarımıza Hac öncesi hareket tarzı, Hac ibadetinin yapılış şekli, hacı adaylarının yolculuk ve ikametlerinde davranış şekilleri ile dini ve sosyal eğitim vermeyi slaytlar ve teknolojik araç ve gereçler ile beraber Kabe maketi üzerinde uygulama yaparak öğrettik” dedi.

Hacı adaylarının, seminerde öğrendikleri sayesinde ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirten Ata; “Kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Ancak hacı adaylarının bu konularda çok ama çok sabırlı olmaları gerekir. Hac farizası İslam'ın beş şartından biridir. Ülkemizde her yıl kurada ismi çıkan 70 bine yakın vatandaşımız kutsal topraklara gidip hacı olmak için bu görevini ifa ediyor. Bu yolculuk sıradan bir yolculuk değil, kalbi imar yolculuğudur. Bu yolculuk adeta yeniden doğma yolculuğudur. Bu yolculuğa çıkarken maddi ve manevi bir takım hazırlıklar gerekiyor. Şimdiden tüm hacı adaylarımızın hacılarının mebrur ve makbul olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 14 Eylül tarihinde Isparta’dan kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesinin Kafile Başkanlığını ise İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata’nın yapacağı öğrenildi.

 

 

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...