Sağlık Müdürlüğü´nden hacı adaylarına öneriler

13 Eylül 2013 15:31

Isparta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sedat Balım, Hac ibadetinin beden gücü gerektiren bir ibadet olduğunu belirterek; Hacı adayları gerekli sağlık önlemlerini almalı ve bunlara dikkat etmeli” dedi. Ayrıca, Hacı adaylarına ‘Hac ve Umreye Gidecek Vatandaşlar için Bilgilendirme Rehberi’ kitapçığı dağıtıldı.

Hac seminerlerinin sonuncusu dün Ulu Camiinde gerçekleştirildi. Söz konusu seminerde Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hacı adaylarına hac ibadetinde karşılaşılabilinecek sağlık sorunları ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi.

Seminerde Hacı adaylarını bilgilendiren Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sedat Balım, bu yıl hacca gidecek hacı adaylarına sağlık konusunda önemli uyarılarda bulundu. Dr. Sedat Balım, ayrıca hacı adaylarının çoğunlukla yaşlı olduklarını ve bu yüzden öncelikle iklim koşullarına uymakta zorluk çekeceklerini ifade ederek, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

-Yüksek tansiyon ve şeker hastası olan hacı adayları ilaçlarını mutlaka düzenli olarak almalı.

- Düşük tansiyonu olanlar, bol sıvı almalı ve kendilerini fazla yormamalı.

- İyice bilinmeyen besinler kesinlikle alınmamalı.

- Özellikle kalp ameliyatı, enfaktüs ve Bypass geçiren hacı adayları hekimlerin önerilerini aynen yerine getirmeli.

- Öğle saatlerinde direkt güneş ışığına maruz kalınmamalı.

- Devamlı kullanılması gerekli ilaçlar kişilerin yanında bulundurulmalıdır.

Isparta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sedat Balım, bilgilendirmesinin sonunda ise hacı adaylarına Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bastırılan ve içinde kutsal topraklarda sağlık konusunda yapılacak hal ve hareketlerle ilgili bilgilerin bulunduğu ‘Hac ve Umreye Gidecek Vatandaşlar için Bilgilendirme Rehberi’ kitapçığı dağıttı. 

Bu haber 827 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...