“Meclisin aldığı karar son derece doğru”

13 Eylül 2013 15:36

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Belediye Meclisi’nin Eylül ayında Gülistan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasına ilişkin aldığı kararı değerlendirdi. Bu karara çok sevindiğini ve yerinde bir karar olduğunu açıklayan Kuyu, “Buna Başkan Günaydın da destek vermeli. Özellikle kentsel dönüşümün Gülistan’dan başlaması beni ayrıca mutlu etti” dedi.

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı gündeminde Kentsel Dönüşüm konusu gündeme gelmiş ve oy çokluğuyla Gülistan Mahallesinde 12. kata kadar imara izin verilmişti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise bu karar ret oyu kullanmıştı. Belediye Meclisi’nin almış olduğu bu kararı değerlendiren Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, “Belediye Meclisinde AKP’li, DP ve MHP’li üyeler buna destek çıkmışlar. Vatandaş adına Belediye Başkanlığı makamı buna ret çıkmasına rağmen kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Mecliste yaşanan bu olumsuzluktan dolayı vatandaşın tedirgin olduğunu ileri süren Kuyu, “Vatandaşta tedirginlik oluşmuş durumda. Benim önerim bu konuya destek çıkılması. Vatandaşın hakları konusu vardır burada. Sadece yükseklik artışı yapılmış. Olumlu bir karardır bu. Isparta’nın ilk toplu konut uygulaması Gülistan Mahallesinde yapıldı. Yani binalar oldukça eski. Yapılanın belli bir ömrü var. Binalardan aldığımız numunelerde de evlerin depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Deprem anında Gülistan Mahallesi en çok etkilenecek mahallelerden biri. Ayrıca vatandaş imarda görünen hakları neyse aynısını talep etmiş. Ve çok doğru ve başarılı bir karar bence” diye konuştu. Şimdi ada bazında yapılan başvurunun gelecek süreçteki durumu merak ediliyor.

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...