Bölge Hastanesi’nin sözleşmesi imzalandı

13 Eylül 2013 15:40

Bölge Sağlık Kampusu için tarihi imza dün İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde atıldı. Türkiye’de 16 yere yapılacak olan bölge hastaneleri için toplum imza töreni düzenlendi. İmzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan attı.

Kapatılan Sümer Halı Fabrikası’nın üzerine yapılacak olan Bölge Hastanesi’nin sözleşmesini dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da attı. İmza törenine Isparta’dan AK Parti İl teşkilatı, Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) Finansman Modeli ile inşa edilecek eseri AKFEN Holding yapacak.

BÖLGE HASTANESİ’NDE NELER OLACAK

Yeni inşa edilecek Sağlık Kampusu’nda Nitelikli Klinik Tedavi oranı yüzde 17’den yüzde 100’e yükselecek. Kampus’ta ‘Genel Hastane’ ve ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ olacak.

AKFEN’İN 2. ESERİ OLACAK

Öte yandan AKFEN Holding, Isparta’da daha önce Süleyman Demirel Havalimanı inşasının birçok sürecinde etkin görevler almıştı. AKFEN Holding’in Sağlık Kampusu Projesi, 2. eseri olacak.

PROJENİN UYGULANACAĞI KENTLER

Projenin uygulanacağı kentler ise şöyle; Isparta- Adana- Ankara (Bilkent)- Ankara (Etlik)- Elazığ- Gaziantep- İstanbul- Kayseri- Mersin- Yozgat- İzmir- Konya- Manisa- Bursa- Kocaeli- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...