Hamideli Derneği’nden Ammuriye konferansı

13 Eylül 2013 15:41

Temmuz ayında Uluborlu ilçesinde Ammuriye Kenti Uluborlu isimli bir konferans tertipleyen Hamideli Derneği bu konferansın ikinci etabını ise Isparta  merkezinde gerçekleştirecek. 14 Eylül Cumartesi günü saat 14.00 de İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilecek olan etkinliğe protokolün yanısıra  ünlü tarihçi Profesör Doktor Refik Turan  ve çok sayıda akademisyen, çok sayıda belediye başkanı ve dinleyicinin katılması bekleniyor.

Sahabe Selman-ı Pak Hazretlerinin Isparta’daki şehri  Ammuriye  konulu konferansının oturum başkanlığını tarihçi Prof.Dr. Refik Turan yapacak.  Konuşmacılar ise Başbakanlık Basın Müşaviri Ömür Çelikdönmez ve Hamideli Derneği Başkanı Ramazan Topraklı.

HİZMET NİŞANI  TÖRENİ

DÜZENLENECEK.

Konferansta ayrıca bazı belediye başkanları ile Gazetecilere hizmet nişanı verilecek. Hizmet nişanı verilecek olanların isimleri şöyle:

Duayen Gazeteci Nasuh Özkan, Zeki Tarhan, F. Koç, Prof. Dr. A. Çay, Prof. Dr. R. Turan, Doç. Dr. G. Kırpık, B. Sürgeç, M. Altın ve H. Korkmaz ile Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin  Bayram ve Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet  Ünverdi.

Hamideli Derneği’nin Isparta etkinlikleri çerçevesinde  Turan Yazgan Kilim Müzesi ve Gökçay’da ziyaret edilecek. Atabey Medresi ziyaretinin  yanısıra Eğirdir’de düzenlenecek olan Eğirdir Adaları hakkındaki konferansın ardından  Gelendost’a geçecek olan heyet Pazar günü de  ünlü Miryokefalon zaferinin  yaşandığı  alanda ok uçurtma  töreni düzenlenecek ve  sözkonusu zaferle ilgili konferans düzenlenecek.  Heyet ayrıca Gelendost’ta Miryokefalon Zaferinin 837.  Yılı kutlamalarına da katılacak. Yalvaç’ı da ziyaret edecek olan Hamideli Derneği’nin Pazar günkü programı şöyle:

15 Eylül 2013 Pazar Günü:  Gököz-Eğrim üzeri; Eğirdir’den Gelendost’a hareket,   Savaş alanı; Yenice Sivrisi, Kemer Boğazı (İbr-i Mismane veya Endos-babe) ve Dedelik vadisini ziyaret, mehteran gösterileri, halk oyunları, Sütkuyusu ve üç gözlü Kemer Köprü, Hüyüklü ve Yalvaç’ı Ziyaret, Sultan Kılıçarslan’ın karargâh kurduğu El-Alemeyn veya Hısnu’l-Meclis Kalesini Ziyaret,   Miryokefalon Savaş Alanında

OK UÇURMA TÖRENİ. A. Yılmaz, Prof. Dr. A. Çetin, Doç. Dr. F. Erkoçoğlu, Doç. Dr. N. Yazılıtaş,  Gelendost’ta öğle yemeği ve dua.   Gelendost-Yenice Sivrisi/Miryokefalon Zaferi’nin 837. Yılı kutlamaları ve Kutlama konuşmaları:

 Gelendost B.B. Halim Kıyak: Açış Konuşması

Isparta Valisi:

Prof. Dr. Durmuş Günay: YÖK Yürütme Kurulu Üyesi

Doç. Dr. Güray Kırpık: Haçlı Savaşları

 Prof. Dr. Abdülhaluk Çay: MK Savaşı’nın Önemi

Ramazan Topraklı: Savaşın Tarihi Coğrafyası

Prof. Dr. Refik Turan: MK Savaşının Önemi

 

      

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...