“Eğitim –öğretim yılı sancılı başlıyor”

14 Eylül 2013 11:28

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği  Isparta Şube Başkanı Ahmet Gençtürk, 2013 – 2014 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını belirterek,  öğrencilerin Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, parasız ve nitelikli eğitimi almasını istediklerini ifade etti.

Gençtürk’ün açıklaması şöyle: “2013-2014 eğitim öğretim yılı sorunlarla başlıyor.

Babalar, okul masraflarını nasıl karşılayacaklarını düşünüyorlar?

Anneler, çocuklarının giyiminden ve beslenmesinden endişe ediyor, meraklanıyor.

Toplum son yıllardaki eğitim ve öğretimden hiç memnun değil.

Hükümet yeni okullar yaptık demesine rağmen, ikili öğretim devam ediyor. Sınıflar 50 şer kişilik öğrencilerle eğitim yapacak. Bazı yerlerde okullar eğitim öğretime hazır değil. Türkiye’de çok sayıda öğretmen görev bekliyor. Atanmayı beklemekten bıkan 38 genç öğretmen intihar ediyor.

Her konuda olduğu gibi, eğitimde de bu iktidar beceriksizliğini ve kurnazlığını göstermiştir. Geçen yıl çıkardığı 4+4+4 yasasıyla eğitime darbe yapmıştır, baltalamıştır. 4+4+4 günümüzde geriye gitmedir. Eğitimde kargaşa getirmiştir. Bu model çağdaş, bilimsel ve demokratik bir eğitim modeli değildir. Sözde “dindar” özde “kindar” bir nesil yetişmesini istemektedir.

Her yıl değişen Milli Eğitim Bakanları, eğitimi yaz-boz tahtasına çevirdiler. Öğrencileri denek haline getirdiler.

AKP iktidarı Türk halkını oyalıyor, aldatıyor. Öğrencilere bedava diye dağıttığı kitapların içi boş, bilgi yok, öğrenciye vereceği ve kazandıracağı hiçbir şey yok. Bu kitapların basım ve dağıtımını yandaşlarına yaptırarak gelir sağlıyorlar, rant peşindeler.

Yaşamımızın olmazsa olmaz koşulu eğitimdir. İyi bir eğitim toplumu kalkındırır, halkı aydınlatır. Atatürk’ün istediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırır. Eğitim ve öğretim demokratik bir haktır. Herkesin alması gerekir.

Sayın görevliler, vicdanınızın sesine kulak verin. Bu çocuklara ve ülkemize zarar vermeyin, yazık etmeyin. Çağdaş bir ülke olmak istiyorsak; bilime, fene, teknolojiye önem verelim. Bu doğrultuda eğitim yapalım.

Bu günün küçüğü, yarının büyüğü çocuklarımıza sahip çıkalım. İyi bir eğitim öğretim almalarını sağlayalım. Sayın veliler bu iktidar, bilimsel eğitimi tırpanlıyor. Eğitim öğretimi özelleştirerek paralı hale getiriyorlar. Eğitim öğretimde eşitsizlik artıyor. Öğrenciler arasında ötekileşme başlıyor. Bu iktidarın eğitim uygulaması yanlıştır. Yeter artık, dur diyelim…

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği olarak bizim isteğimiz, tüm yurttaşların saygın ve onurlu bir yaşam düzeyine ulaşabilmesidir. Bunun için Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, parasız ve nitelikli eğitimi almasıdır.

Eğitim ve öğretimin ezbercilikten kurtulmasıdır. Öğrencilerin: okuma,  araştırma, inceleme ve yorum yapmasını sağlayacak şekilde eğitilmesidir. Yaparak ve yaşayarak eğitimden yana olmalıdır. İş içinde üretim yapan bir eğitim öğretim olmasını istiyoruz. Hazırcı birey olma yerine, üretici ve yapıcı bireyler yetişmesinden yanayız. Okuyan ve üreten bir nesil istiyoruz.

Her sancı, sıkıntı ve olumsuzluğa rağmen yeni eğitim ve öğretim yılının Türkiye Cumhuriyeti’ne, Isparta’mıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...