“Bakanlık eğitim çağındaki çocuklarımızı evliliğe teşvik etmektedir”

14 Eylül 2013 11:34

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitim sisteminin eksiklikler ve yanlışlıklarla dolu olduğunu kaydederek, MEB’in tarihinin en kötü ve anlamsız uygulamalarına imza attığını ileri sürdü.

Şenol’un açıklaması şöyle: “2013  -2014 Eğitim ve Öğretim  yılı açılıyor. Milyonlarca çocuklarımız, gençlerimiz yeni eğitim ve öğretim yılına sevinç ve heyecanla başlamış bulunmaktadırlar.

Ancak yeni eğitim  öğretim yılı bir çok sorun ve çelişkiyi de beraberinde getirmektedir.Eğitimimiz eksikliklerle ve yanlışlıklarla doludur.  Bir kararsızlık ve oldu bittiler görülmektedir.Eğitim noksanlığı bir ülkenin çöküşünü hızlandırır.

Her yıl değişen öğretim sistemleri öğrencilerin ve velilerin kafasını  karıştırırken öğretmenlerde  bu durumdan oldukça  şikayetçidirler.Kimse ne yapıldığını bilmemektedir.Örneğin  7 Eylül  2013 tarihinde  resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 230 maddelik kapsamlı  yönetmenlik  hiçbir sendika ve kamuoyundan  görüş  dahi alınmadan  apar topar onaylanmıştır.

Yeni eğitim öğretim yılında bakanlık eğitim çağındaki çocuklarımızı evliliğe teşvik etmektedir. SBS ‘le birlikte öğrencilerimize yarış atı muamelesi yapılmaktadır.

4+4+4  sistemi ise tamamen çökmüş her 10 çocuktan 8 ‘i henüz okuma ve yazma öğrenemediği ortaya çıkmış bulunmaktadır.Eğitim,anaokulundan başlayarak, yetenek ,tespitiyle yeteneğe  dayalı deney,gözlem.gezi kapsamında üretken  bir eğitim olmalıdır.

MEB bakanlığı tarihinin en kötü  ve anlamsız  uygulamalarına  imza atmış bulunmaktadır.

Cumhuriyetimizin  çağdaş ,modern eğitim  ilkesi AKP hükümeti ile yerle  bir olmuş  karanlığa doğru yol almaktadır”.

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...