Otopark krizinde Mahkeme kararı beklenecek

14 Eylül 2013 12:19

Belediye ile Gültekin Otopark işletmesi arasındaki sözleşme krizi büyüyerek devam ediyor. Sorun vatandaşa yansıyınca konuya İl Emniyet Müdürlüğü el attı. Emniyet ekipleri otopark çalışanlarını sık sık uyararak taşkınlık yapmamaları uyarısında bulunuyor.

Belediye ile Gültekin Otopark arasında süren ücretli otopark krizi vatandaşın canını sıkmaya başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önce verdikleri bir söz olduğunu ve ücretli otopark uygulamasını devam ettirmeyeceklerini belirtmişti. Bu noktada kararı otopark işletmecisine tebliğ eden Belediye encümeni kararını net bir şekilde ortaya koydu. Ancak işletme sahibi Gökhan Gültekin, tebliğin kendine geç geldiğini ve sözleşmenin otomatik olarak 1 sene daha uzadığını ifade ederek işinin başında olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Bunun üzerine ücret almaya devam eden otopark çalışanları ile belediye zabıtası arasında 2 gündür tartışmalar devam ediyor. Çünkü Başkan Günaydın, zabıta ekiplerini caddelere yönlendirerek vatandaşların parka para vermemesi gerektiği anonsu yaptırıyor. Hal böyle olunca otopark çalışanları ile belediye personeli arasında ara ara sürtüşmeler yaşanıyor.

SORUN VATANDAŞA YANSIYINCA EMNİYET OLAYA EL ATTI

Belediyenin yaptığı “ücret vermeyin” anonsları bu kez de vatandaşlarla otopark çalışanlarını karşı karşıya getirdi. Durum İl Emniyet Müdürlüğü’ne yansıyınca polisler duruma attı. Bu konuda oldukça duyarlı olduklarını dile getiren emniyet ekipleri otopark çalışanlarına taşkınlık yapmamaları konusunda sürekli uyarıda bulunuyor.

MAHKEME KARARI UZAYABİLİR

Öte yandan Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, mahkemenin kararı hızlı vermesini beklediklerini ancak şuana kadar ellerine bir şey ulaşmadığını söyledi. Bu noktada mahkemeden gelecek kararın uzayabileceğini ve bu sorunun bir süre daha devam edebileceğini açıklayan Eren, “Vatandaşlarımız sabırlı olsunlar. Mahkemenin kararına saygılı olacağız. Eğer aleyhimize bir karar çıkarsa geri çekileceğiz ve hukuki yollardan bu işi çözmeye çalışacağız. Biz lehimize karar çıkacağı inancındayız. Aradan geçecek zamanda olumsuz etkilenen ve etkilenecek olan tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...