Eğirdir’de çok maksatlı düğün salonu yapılıyor

16 Eylül 2013 19:09

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçede yeni bir düğün ve toplantı salonu yapılıyor. Temel kazısına başlanılan Düğün ve Toplantı Salonu çok maksatlı olarak inşa edilecek. Plana göre Çok Maksatlı Düğün ve Toplantı Salonu’nun alt katında, cep sineması, kahvehane, alışveriş yeri ve bayanlara için spor salonu yapılacak. Üst katında da 1281 m2’lik düğün salonu olarak yapılacak. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, plaj tarafında yapılacak olan çok maksatlı Düğün ve Toplantı Salonu yapım işinin ihalesinin yapıldığını belirterek, yılsonuna kadar inşaatının tamamlanacağını açıkladı.

Başkan Özmeral, yapılacak olan çok maksatlı düğün salonunun ilçede büyük bir eksikliği gidereceğini ifade etti. Başkan Özmeral, “İlçemizde yıllar önce 4-5 tane sinema varken günümüzde hiç sinema yok. Belediye olarak bu eksikliği gidermek mecburiyetindeyiz. Projelerimizi hazırladık, ihalemizi yaptık, şimdi sıra inşaat kısmında. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Firma çalışmalarına başladı. En kısa zamanda temelini atacaklar ve yıl sonuna kadar İnşaallah inşaatın tamamlanmasını bekliyoruz.  Projeye göre,2537 m2kapalı alana sahip çok maksatlı düğün ve toplantı salonumuzda315 m2internet kafe ve Kafeterya,321 m2süpermarket,128 m2sinema stüdyosu,71 m2spor salonu,1281 m2düğün salonu,418 m2diğer kapalı alanları bulunuyor” dedi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Özmeral, “İstasyon  Mahallesi Pazaryerine komşu olarak yapılacak Çok Maksatlı Düğün ve toplantı Salonumuz Belediyemize, Eğirdir’imize ve saygıdeğer halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HNG İnşaat Sahibi İnşaat Mühendisi Hakan Günaydın çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini ve ihale şartlarına göre binanın yılbaşında yani vaktinde teslim edileceğini belirterek, “Bu proje, Eğirdir’imiz için güzel bir proje olmakla beraber, bittiğinde Isparta’nın en güzel, modern ve büyük sosyal tesisi olacağını şimdiden söyleyebilirim. Otopark alanı ve bitişiğinde Pazar yerinin de bulunması düşünüldüğünde yer seçimi çok isabetli olmuştur. Şimdiden Eğirdir’in bir evlâdı olarak Eğirdir’e ihtiyaç olan böyle bir eserin kazandırılması hem bölgemiz, hem de Eğirdir’imiz açısından sevindiricidir. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 925 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...