İtalyanlar Eğirdir’de lazer taraması yapıyor

16 Eylül 2013 19:10

İmaret Mahallesi Kapılar mevkiînde kaya düşmesi riskinin değerlendirilmesine yönelik yerden çekilen Lazer taraması yöntemini uygulamak üzere İtalya’dan 3 kişilik ekip ve ODTÜ’den Yrd. Doç. Dr. Nurgül Gültekin birlikte Eğirdir’e gelerek çalışmalara başladı.

İnceleme ve çalışmalar sırasında bölgede Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Şehir Plancısı Berrin Bilginer ve Mesken sahiplerinden Necati Savran da bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Nurgül Gültekin yaptığı açıklamada “Lazer taraması yöntemiyle yamaçta bulunan kayaların yüzeyleri değerlendirilecek ve bölgeye ait 3 boyutlu sayısal arazi modeli oluşturulacak. Belediye Başkanımızla daha önce yaptığımız program dâhilinde İtalya’dan Paolo Frattini, Nicoletta Fusi ve Alberto Villa çalışmalar için Eğirdir’e geldi. Bu model yardımıyla 3 boyutlu kaya düşmesi analizleri gerçekleştirilecek. Risk altında bulunan elemanlar değerlendirilerek çalışma alanı için koruma tedbirleri teklif edilecektir” dedi.

SDÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Mahmut Mutlutürk ve Yrd. Doç. Ali Yalçın’a Eğirdir Belediyesi tarafından yaptırılan Kaya Hareketlerine Karşı Koruma Projesi’nin ön proje olarak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne daha önce Eğirdir Belediyesi tarafından gönderildiği açıklandı. Ön projede düşme riski bulunan kayaların yerleri, büyüklükleri ile alınabilecek tedbirler bulunuyor.

Yapılan çalışmaların çok faydalı olduğunu ve daha sonra alınabilecek tedbirlere kolaylık sağlanabileceğini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Alandaki tehlikelerin ortadan kaldırılması ve en aza indirilmesi için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

 

Bu haber 853 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...