MARİM Müdürü Eren Hasat Sonrası Fizyolojisi Uzmanlık Merkezini tanıttı

16 Eylül 2013 19:11

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün 05 Eylül 2013 tarihinde organize ettiği Uzmanlık Merkezleri Tanıtımı toplantısında, 10 ayrı Enstitü ve İstasyon Müdürlüğü tarafından kurulmuş veya kurulması düşünülen 11 adet uzmanlık merkezlerinin tanıtımı gerçekleşti. Bu kapsamda Eğirdir MARİM Müdürü İsa Eren de Müdürlük bünyesinde kurulan Hasat Sonrası Uzmanlık Merkezini tanıttı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Kurum Müdürleri, Koordinatörler ve Araştırmacılar katıldı.

Uzmanlık Merkezi Tanıtım sunularını sırasıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, Ankara Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu, Kırklareli Atatürk Torak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu, İzmir Zeytincilik Araştırma İstasyonu, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İzmir Uluslar arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlükleri yaptılar. 

MARİM Müdürü İsa Eren, katılımcılara yaptığı sunumda Hasat Sonrası Fizyolojisi Uzmanlık Merkezi temelinin 2009 yılında 800.000 TL destekle Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın desteklediği “Hasat Sonrası Çalışmaları için Alt Yapı Projesi” ile atıldığını, bunu 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yaklaşık 293.835 TL ile desteklediği “Kontrollü Atmosfer Depolamanın Yaygınlaştırılması” projesi ile geliştirildiğini ve bu çerçevede Bakanlığımızın da 88.314 TL katkı sağladığını belirtti.

Eren yaptığı konuşma da, Merkezin kurulum amacı, hedefleri, misyonu ve vizyonunu açıkladıktan sonra, hasat sonrası fizyolojisi ve pazarlama ile ilgili birçok eğitimin verildiği kurumumuzda 2016 yılı 7. Ulusal Bahçe Ürünleri Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu’nun düzenleneceğini söyledi.

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...