855 bin kitap dağıtıldı

16 Eylül 2013 19:19

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, geçen ay başladıkları ders kitapları dağıtımının bitmek üzere olduğunu belirterek; “Bugüne kadar 855 kitap dağıttık, dağıtım işi bir hafta içinde tamamen bitecek” dedi.

İlk ve Orta dereceli okullarda 2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı bugün başlıyor. Son 8 yılda olduğu gibi bu yılda öğrenciler ders kitaplarını okulların açıldığı gün sıralarında buldular.

Ders kitaplarının dağıtımı konusunda bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, ilköğretimde tüm ders kitabı dağıtımının tamamlandığını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi son 8 yılda ders kitapları devlet tarafından veriliyor. Dolayısıyla bakanlığımız da bu konuda yaptığı çalışma ile ders kitaplarını bize gönderiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıllarda ders kitaplarının okullara dağıtımı ve öğrencilerin sıralarına kadar teslim etme işlemine devam ediyoruz. Bakanlığımız, Okul Müdürlükleri tarafından Kitap Seçim Modülüne yapmış oldukları veri girişleri doğrultusunda Isparta’ya 928 bin 282 adet ders kitabı tahsis etti. Kitapların büyük bir bölümü şehre ulaştı. Bizde geçen ay başladığımız dağıtım işlemini tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Şuana kadar 855 bin adet ders kitabının dağıtımı yapıldı.

Kitapların okullara dağıtımı ve öğrencilere ulaşması tamamlandı. Ancak, nakiller nedeniyle bir takım kitap sıkıntıları yaşanıyor. Bunu da, kitap dağıtım merkezimizden vererek çözüme kavuşturuyoruz. Kitap dağıtım işimiz bir hafta içerisinde tamamen bitecek” dedi.

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...