Gençler, bayanlar ve engellilere pozitif ayrımcılık yapılacak

17 Eylül 2013 15:49

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olacaklardan alınacak ücretlerin belli olduğunu açıkladı. Şenol, gençler ve bayanlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirterek kendilerinden sadece dosya masrafı alınacağını duyurdu.

CHP, 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olacaklardan alınacak ücretleri açıkladı. İl Başkanı Vedat Şenol, İl Belediye Başkan aday adayından 5000 TL, ilçe Belediye Başkan aday adaylarından ise yerine göre 1000 ila 1500 TL ücret alınacağını açıkladı.

ERKEKLERİN MECLİS ÜYELİĞİ ADAYLIĞI CEP YAKIYOR

Öte yandan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis Üyeliği için erkeklerden 2000 TL, kadın ve gençlerden ise ücret alınmayacağını belirten Şenol, “Kadın ve gençlerden sadece 200 TL dosya masrafı alınacak. Kadın ve gençlerden ücret alınmamasının sebebi; Pozitif ayrımcılık olsun, ‘Siyasette bizde varız’ desinler diye genel merkez böyle bir karar aldı” diye konuştu. Ücretlerin belli olmasından sonra erkek adaylardan meclis üyeliği için 2000 TL talep edilmesi yüksek görüldü. Bu konuda girişimlerinin bulunduğunu ifade eden Şenol, “Görüşlerimizi Genel Merkeze bildirdik. İndirim yapılacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...