“Engelli vatandaşlarımızı seçilebilir sıraya koyacağız”

17 Eylül 2013 15:53

Engelliler Koordinasyon Merkezi gönüllüsü Ramazan Erdoğan’ın “Siyasette yer almak istiyoruz” mesajı yanıtsız kalmadı. Sorunlarını çözebilme adına İl Genel Meclis Üyeliği ya da Belediye Meclis Üyeliği yapmak istediklerini açıklayan Erdoğan’ın bu çağrısına CHP kanadından cevap geldi. İl Başkanı Vedat Şenol, “Gelsinler aday adayı olsunlar. Kendilerini temsil edebilecek bir arkadaşımızı seçilecek sırada göstermek istiyoruz” dedi.

Bir süre önce Engelliler Koordinasyon Merkezi gönüllüleri gazetemiz aracılığıyla ortak bir çağrıda bulunarak sorunlarının daha kısa ve net bir şekilde çözümü için siyasette yer almak istediklerini belirtmişlerdi. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol, sürpriz bir kararla 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliğinde seçilebilecek bir sırada engelli bir vatandaşı göstermek istediklerini açıkladı.

İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR

Bugüne kadar engelli vatandaşlara toplum tarafından hep ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını ancak her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu ifade eden Şenol, “Engelli vatandaşlarımız Türkiye çapında yüzde 8 nüfusa sahip. Isparta’da 30 bin olduğu söyleniyor. Bugüne kadar hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüler. Evde hapsolmaya mahkûm edildiler ve ayda yılda bir gönülleri alınacak şekilde bakıldılar. Hepimiz engelli adayıyız. Bu unutulmamalı. Engelli vatandaşlarımız sağlıklı bir insanın sahip olduğu haklara sahip. Ama gelin görün ki toplum içinde engelliler hor görülmekte, kendilerine acınacak şekilde bakılmakta. Onların siyasi çalışmalara girebileceği, sosyal yaşamda rol alacağı hiç düşünülmedi” dedi.

SİYASİ ÇALIŞMALARDA HEP UNUTULDULAR

Siyasi partilerin kendi içinde bir yerlere gelebilecek insanları belirlerken engellileri unuttuklarını ileri süren Şenol, şöyle devam etti; “Biz birkaç ay önce Belediye Başkan aday adayları, İl Genel Meclis Üyelikleri ve Belediye Meclis Üyelikleri belirleme çalışmalarına başlarken engelli kardeşlerimize çağrıda bulunmuştum; ‘Gelin partimizden aday adayı’ olun diye. CHP listelerinde Meclis Üyeliklerinde engelli bir vatandaşımızın olmasını istiyoruz. Gazeteniz aracılığıyla çağrıda bulunuyorum; Gelsinler önce üye olsunlar sonra aday adayı olsunlar. Kendileriyle görüşme yaparak temsil edebilecek arkadaşımızı seçer, seçilebilecek sırada gösteririz. Böylelikle kendi sorunlarını rahatça çözebilir ve çalışmalarda aktif rol alabilirler. Hem siyaset hem de yerel yönetimlerde çalışmalara katılmak engelli vatandaşlarımız en iyi fırsat ve faaliyet alanı. Kapımızı ardına kadar açmış durumdayız.

BİR SİYASİ PARTİ KAPILARINI KAPATMIŞ TASVİP ETMİYORUM

Öte yandan yine sizin aracılığınızla öğrendiğim kadarıyla, bir siyasi parti engelli vatandaşlarımızın bu siyasi hayata girmeleri konusunda kapılarını kapatmış, olumsuz bakmışlar. Sosyal yaşamda her partide, her kuruluşta engelli vatandaşımız olmalı. Hiçbir parti ve dernek için tasvip edilecek olay değil. Başka parti adına görüş bildirmemiz yanlış olur ama biz kendilerini partimizde görmek istiyoruz.”

 

 

Bu haber 551 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...