İşsiz kalan Otopark çalışanları belediyeye yürüdüler!

17 Eylül 2013 15:58

Gültekin Otopark işletmesinde çalışan personel, dün sabah saatlerinde işlerinin başına geçecekleri sırada karşılarında polisleri görünce neye uğradıklarını şaşırdı. Polisin “Alacağınız ücretler yasal değil. Mahkeme kararını beklemelisiniz” uyarısının ardından işsiz kaldıklarını düşünen çalışanlar toplu şekilde belediyeye yürüdü.

Gültekin Otopark İşletmesinin personeli dün sabah erken saatlerde Belediye önüne yürüyerek eylem yaptı. Emniyet ekipleri caddelerde otopark çalışanlarını ayrılmaları noktasında uyararak ‘’Alacağınız ücretler yasal değil. Mahkeme kararını beklemeniz gerekiyor’’ dedi. Bunu öğrenen otopark çalışanları bir araya gelerek belediye önüne yürüdü ve yaklaşık 2 saat süren bir eylem düzenledi.

“150-200 KİŞİ AÇ KALDI”

Otopark çalışanlarını temsilen bir açıklama yapan Gültekin Otopark personeli Ali Bahadur, “45-50 kişi işsiz kaldı. Bana 1000 TL kim maaş veriyorsa iş istiyorum. 150-200 kişi aç kaldı. Bu mağduriyet ortadan kaldırılsın. İş istiyoruz. Gelmemizin yegâne sebebi bu. Kanunsuz bir şey yapmak istemiyoruz” dedi.

BUGÜN EVE EKMEK GİTMEYECEK

Taraflı olarak konuşmadıklarını eve ekmek götürmek zorunda olduklarını ifade eden Bahadur, “Bugün eve ekmek gitmeyecek. Bizim için ihaleyi Ahmet almış, Mehmet almış önemli değil. İşimizi kaybetmek istemiyoruz. Seçim yatırımı olsun olmasın, bizi ilgilendirmez. Bu insanlar işsiz kalınca, ya hırsızlık ya da uğursuzluk yapacak. Mecbur. İş buluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Gerekirse Ankara’ya da gideceğiz. Bu kadar insanı kimsenin aç bırakmaya yetkisi yok” diye konuştu.

Bu açıklamanın ardından Belediye yetkilileri eylem yapan çalışanları uyardı ve gitmeleri gerektiğini belirtti. Bu hareket çalışanları daha da kızdırdı ve çalışanlar toplu halde “Başkan neden sesimizi duymuyor? 12 saat çalışan bir işçiyiz. Yazık günah çocuğumuza. Biz Yunanistan’dan mı geldik? Biz vatandaş değil miyiz? Bugün okullar açıldı. Önümüz kış. Çocuğa defter kitap alamadık. Başkan inip bizimle konuşamıyorsa ona da helal olsun!

MADEM İPTAL EDİLECEKTİ NEDEN

SENE BAŞINDA EDİLMEDİ?

Bizim sesimizi başkan duymayacak da kim duyacak? Siz söyleyin biz nereye gidelim? Biz taşkınlık yapmak istemiyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Madem iptal edilecekti neden sene başında edilmedi? Seçim yaklaşınca neden kaldırılmak isteniyor? Eğer ekmek aş istemek suçsa buyurun bizi alın götürün karakola” şeklinde konuştu.

BİZ OY DEĞİL MİYİZ?

Açıklamaların ardından otopark çalışanları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı aşağıya çağırdılar. Sürekli alkış tutarak “Başkan şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları eşliğinde düdüklerini dakikalarca öttürdüler. Tam bu sırada bir otopark personelinin “Bizi küçük mü gördü de Başkan aşağıya gelmiyor! Biz oy değil miyiz?” söylemi tansiyonu yükseltti. Emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

TEMSİLİ 3 ÇALIŞAN BAŞKAN GÜNAYDIN’LA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan otopark personelinden temsili 3 kişi Belediye Başkanı Günaydın’ın makamına çıktı. Yaklaşık 15 dakikalık görüşmenin ardından tekrar arkadaşlarının yanına gelen çalışanlar “Olumlu bir görüşme olmadı. Bizim mahkeme kararını beklememiz gerektiğini söyledi. Alınacak ücretlerin şu an yasal olmadığını belirtti” dedi. Çalışanlar kısa bir süre sonra belediye önünden ayrıldı. Emniyet ekipleri otopark çalışanlarının ayrılmasından sonra da belediye önünde beklemeye devam etti.

HUKUKİ SÜRECİ BEKLİYORUZ

Eylemin ardından belediye kanadından da açıklama geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, “Hukuki süreci bekliyoruz. Sonuç ne çıkarsa ona göre hareket edeceğiz. Ricamız ücret almamaları. Çünkü lehimize karar çıkarsa alınan ücretleri vatandaşa geri nasıl verecekler? Süreci bekleyelim” açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ’YLE GÖRÜŞECEĞİM

Bu arada Gültekin otopark İşletmecisi Gökhan Gültekin, konuyu MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’ye aktaracağını belirtti. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğini ve hatta otobüs kaldıracağını ifade eden Gültekin, “Halkımızdan duyarlılık bekliyorum” Ben Başkanımızı üzmek istemezdim ama o bizi ve çalışanları üzdü. Bunu yapmak zorundayım” dedi.

 

Bu haber 1125 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...