“Belediyemiz kendisi ile yarışıyor”

18 Eylül 2013 16:11

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce ortaklaşa sürdürülen altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları kapsamında 123 Cadde’de sona yaklaşılırken, Halıkent Mahallesi 244 Cadde’de de dayanıklı asfaltın ilk aşaması olan yorgun asfaltın kaldırılması çalışmaları tamamlandı.

Gökçay Kavşağı’ndan başlayarak Ayazma Caddesi’ne kadar uzanan 2,5 km’lik 123 Cadde’nin bin 400 metrelik bölümünün dayanıklı asfalt çalışması tamamlandı. Son aşama olarak Sidre Mahallesi kısmından başlayan ve Ayazma Caddesi’ne kadar devam edecek olan çalışmalarda da dayanıklı asfalt döküm işleri sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 123 Cadde’de süren çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın, 123 Cadde’nin Sidre Mahallesi’ne inen bölümünde bazı problemler yaşandığını, yağışla birlikte üst kısımlardan yoğun su ve çamur akışı olduğunu dile getirdi. Bununla ilgili belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını bunun yanı sıra DSİ ile de görüşerek bu sorunun çözülmesi noktasında çözüm arayacaklarını ifade eden Günaydın, “Kendi imkânlarımızla dağ kısmında yapacağımız çalışmalar var. Bu bölgemizde DSİ’nin de kanal çalışmaları gerekiyor. Geçen yoğun yağışlarda üst bölgelerden gelen selden dolayı Emre, Sidre, Ayazma gibi mahallelerimizde etkilenmişti” dedi.

123 Cadde’de Gökçay Kavşağı-Sidre Mahallesi arasında yer alan bin 400 metrelik alanın dayanıklı asfaltının tamamlandığını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, normal şartlarda bu çalışmanın 20 Eylül’de tamamlanacağını ancak gününden önce bitirdiklerini ifade etti. Ekiplerin kendilerine Ayazma Caddesi’ne kadar 20 Eylül’de inme hedefi koyduklarını söyleyen Günaydın, caddede 800 bin liralık bitüm kullanıldığını dile getirerek, yaptıkları çalışmaya dikkat çekti.

123 Cadde’nin yanı sıra bu cadde ile bağlantılı olan Halıkent Mahallesi 244 Cadde’de çalışma başlattıklarını ve yorgun asfaltın freze ile kaldırıldığını sözlerine ekleyen Başkan Günaydın,2 kmuzunluğundaki 244 Cadde’deki eksik altyapı sorunlarının giderilmesi için de yoğun çalışmaların sürdüğünü aktardı. Günaydın, “Uzun menzilli yollarımızı da altyapıları ile birlikte bitireceğiz. Altyapı ve yaşanabilir şehirlerarasında Isparta’mızı 81 il içerisinde birinci yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Belediyemiz kendisi ile yarışıyor. Çalışmalarından dolayı tüm personelimize teşekkür ediyorum. Güzel noktalara ulaşıyoruz. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...