“Hak gaspını önledim”

18 Eylül 2013 16:20

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İmar Komisyonu ve Meclis kararlarının vetosunun gerekçelerini anlattı. Günaydın, Gülistan’da 2 siteye verilen 12 kat izninin karşısındaki mülk sahipleri için haksızlığa neden olacağını belirterek “Bu imar tadilatını uygularsak karşıdaki binalardan10 metreçekme uygulamak zorunda kalacaktık. İşte o zaman hak gaspı olacaktı. Onun için veto ettim” dedi.

Belediye Meclisi Gülistan Mahallesi’nde bir anlamda kentsel dönüşümü başlatacak olan ve 12 kata kadar imar izni veren maddeyi oy çokluğuyla kabul etmiş ancak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu maddeyi veto etmişti. Kararı veto etmesinin altında yatan sebebi açıklayan Günaydın, adaleti uyguladığını söyledi.

GÜLİSTAN’A BÜTÜNCÜL BAKACAĞIZ

Gülistan'da 2 siteye verilen 12 kat izninin karşısındaki mülk sahipleri için haksızlığa neden olacağını belirten Günaydın, “Bu imar tadilatını uygularsak karşıdaki binalardan10 metreçekme uygulamak zorunda kalacağız. İşte o zaman hak gaspı olacak. Onun için veto ettim. Gülistan'a bütüncül bir bakış yapılması gerekiyor. İmar Müdürlüğümüz çalışıyor. Anketler düzenlenecek. Tespitler yapılacak. Gülistan'ı bir bütün olarak değerlendireceğiz. Sadece Gülistan değil, Hisar, Gülcü, Emre'de uygulanmalı” dedi.

BİZ ZATEN KENDİ İÇİMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ

Öte yandan Günaydın, 4.5 yıldır Isparta'da ada bazlı uygulamalar yapıldığını hatırlattı. Bu imar tadilatlarının kentsel dönüşüm olduğunu belirten Günaydın, “Isparta Belediyesi kendi içinde kentsel dönüşümünü yapıyor” diye konuştu. Günaydın, kentsel dönüşüm uygulamalarında Ispartalı müteahhitler eliyle dönüşümün yapılmasından yana olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...