“Halkın tepkisine göre gerekirse biz işletiriz”

18 Eylül 2013 16:22

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, cadde otoparkları kriziyle ilgili açıklamada bulundu. Bir süre ücretsiz uygulamanın deneneceğini belirten Günaydın, olumsuz bir durumda gerekirse Belediyenin işletmeciliği yapabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gültekin Otopark ile aralarında devam eden ücretli otopark krizine ilişkin açıklamada bulundu. İşletme sahibi Gökhan Gültekin’in dediği gibi tebligatın kendisine geç yapılmadığını ileri süren Günaydın, “Buradaki memurlar tecrübesiz değil ki. O da ‘Yanımdaki adam almış, şu almış’ gibi bahaneler uyduruyor” dedi. Durumu 1,5 ay önce işletmeciye sözle söylediğini dile getiren Günaydın, “Tebligat zamanında gönderildi. ‘1 gün geç geldi’ diye gerekçe sunuyorlar. Mahkemelere başvurmuş. Tebligatı ne yapacaksın, ben sana 1.5 ay önce söylemişim. Bu tebligat konusunda muzdaripiz. Gönderiyoruz, adam almıyor. 'Muhtara ver' diyor. Bu da öyle olmuş. Şimdi numara çekiyor. Zamanında gitmiş ama almamış. 1 gün geçti diye kullanıyorlar. Her şey tam eksiksiz yapılmış. Basit bir PTT oyunu yapılıyor” dedi.

HALKIN TEPKİSİ VE TRAFİĞE BAKACAĞIZ

Öte yandan ücretsiz uygulamada halkın tepkisine ve trafik durumuna bakacaklarını ifade eden Günaydın, “Gerekirse tekrar ihale edebiliriz diye düşünüyorduk. Şu anda konu savcılığa, mahkemelere bildirildi. Ama hala para almakla meşguller! İşçileri göndermişler. Ben o sevgili işçileri mağdur etmek istemem. Ben onların ekmeğine mani olmadım. O arkadaşların kaydını aldım, 45 kişi. İsimlerini aldım.  İhale edilecekse ilk alınacaklar onlar. Gerekirse Belediye olarak biz de işletebiliriz. O işçileri alırız, çalıştırırız” diye konuştu.

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...