Isparta´da Teşvikten 6 firma yararlanacak

10 Eylül 2012 18:26

Haziran ayında hiçbir firmasına teşvik almayan Isparta Temmuz ayında 6 firmasına birden teşvik aldı.

İlk olarak 2004 yılında çıkarılan ve o yıldan bu zamana kadar 3 defa yenilenen Teşvik Sisteminden Isparta bir türlü istediğini alamadı. Her sistem ve yasa değişikliğinde Isparta teşvik dışı kaldı. Hatta, bazı zamanlar yenilenen sistemin zorluğundan Isparta’da hiçbir firma yararlanamadı.

Ancak, son yapılan değişiklikle Isparta’da sistemden yararlanan firma sayısı sevindirici boyutta olmasa da ‘normal’ sayılır hale geldi.

Resmi Gazete'nin geçtiğimiz günkü sayısında yayınlanan listeye göre Isparta’dan 6 firma teşvik aldı. Teşvik alan firmalar ise şunlar:

1 - Ermer Maden İnş. Pazarlama. Madencilik İstihraç ve işleme. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 8.7 milyon lira. Merkezi Isparta.

2 - Emmioğiu Mermer Madencilik. Madencilik İstihraç ve İşleme. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 4 milyon lira. Merkezi Sivas.

3 - Kırsel İnşaat. Cam - Temperli ve Buzlu Cam Üretimi. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 6 milyon lira. Merkezi Isparta

4 - Bahar Narenciye ve İnşaat. Meyve depola-ma. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 3.6 milyon lira. Merkezi Ankara.

5 - Gel - Taş- Gelendostlular Ltd. Şti. Ticari Meyve - sebze depolama. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 3.5 milyon. Merkezi Isparta.

6 - Osman Okutan ve Ortakları. Ticari meyve ve sebze depolama. KDV ve Gümrük Vergisi Muafiyeti. 1.7 milyon lira. Merkezi Isparta.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...