BAKA 2014 Mali Destek programı 20 milyon TL

19 Eylül 2013 16:28

BAKA Eylül ayı Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 2014 Mali Destek Programı bütçesini 20 milyon TL civarında planladıklarını açıkladı. Öztürk, ayrıca Bölge Planının hazırlanarak Bakanlığa gönderildiğini ve onaylanmasını beklediklerini bildirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Eylül ayı Yönetim Kurul toplantısı dün Isparta’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’ın yanı sıra İl Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclis Başkanları katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, BAKA’nın 2014 Mali Destek Programını açıkladı.

20 MİLYON TL

2014 Mali Destek Programının teklif çağrısına en geç bu yıl Kasım ayında çıkılmasının planladığını belirten Öztürk, olağanüstü bir durum ortaya çıkmaması durumunda bu çağrının bütçesinin yaklaşık 20 milyon TL olarak planlandığını bildirdi

HANGİ SEKTÖRLERİN DESTEKLENECEĞİ

KURUL TARAFINDAN BELİRLENECEK

Toplantının devamında Mali Destek Programında bölgede yer alan hangi tür sektörlerin ve işletmelerin destekleneceği, hangi alanlara öncelik verilmesi gerektiğini BAKA Bölge Planı göz önünde bulundurularak değerlendirileceğini açıkladı.

BÖLGE PLANI BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Öte yandan Bölge Planlarının bölgesel kalkınmanın anayasası niteliğinde ve Batı Akdeniz Bölgesi’nin sosyo-ekonomik güncel durumunu ve gelecek projeksiyonunu net bir şekilde ortaya koyan çok önemli bir belge olduğunu ifade eden Öztürk, “Bu bilinçle ajansımız bölgemizin tüm resmi ve sivil aktörlerinin katılımcılığını sağlamak suretiyle 2014-2023 Bölge Planını hazırlamış ve Kalkınma Bakanlığı’na onaylanmak üzere taslak metnini göndermiş bulunmaktadır” diye konuştu.

Toplantı Basına kapalı şekilde devam etti.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...