Bodrum katında eğitim görüyorlar!

19 Eylül 2013 16:31

Eğitim sisteminin değişmesiyle birlikte Isparta’da kapanan bazı okulların öğretmenleri ve öğrencileri başka okullara naklediliyor. Bunun bir örneği Bağlar İlkokulu’nda yaşanıyor. Derslik sıkıntısı nedeniyle iki sınıf bodrum katında açıldı. Karanlık ortamda eğitim gören öğrencilerin velileri ise duruma tepkili.

Eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliğinden sonra ilimizdeki bazı okullarda derslik sorunu ortaya çıktı. Bunlardan biri de Bağlar İlkokulu. Yaşar Ulucan İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüşmesinden sonra bu okuldaki öğrencilerin Bağlar İlkokulu’na gönderilmesi büyük sıkıntı doğurdu. İlkokul olmasına rağmen zorunluluktan ortaokul olarak da eğitime hizmet veren Bağlar İlkokulu, derslik problemi yaşıyor. Okulda ilkokul bölümünün yanında ek binasında ortaokul eğitimi de veriliyor.

ZORUNLU OLARAK BODRUM KATINDA DERSLİK AÇILDI

Bağlar Ortaokulu binasında normal şartlarda 6 derslik var. Bir sınıfta da anaokulu eğitimi veriliyor. Ancak ortaokul bölümünün yetersiz kalmasından dolayı 2 sınıf bodrum kata indirildi. Bodrum katındaki 2 oda elden geçirilerek derslik haline getirildi. Ancak pencerelerin üst kısımda kalması ve bodrum katında olması nedeniyle öğrenciler bu durumdan pek de hoşnut olmadı. Ayrıca bodrumdaki eğitim velilerinin de tepkisini çekti. Veliler çocuklarının bodrum katında eğitim görmesine karşı çıkıyor. Ancak okul yetkililerinden alınan bilgiye göre 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bu şekilde devam edecek. Eğitim sezonu sonunda 8. sınıfların mezun olmasıyla birlikte bodrum katındaki dersliklerin de üst katlara çıkartılacağı ifade edildi.

MÜDÜR VE ÖĞRETMENLERDEN BÜYÜK FEDAKÂRLIK

Öte yandan aynı durum Bağlar İlkokul bölümünde de yaşanıyor. Okulda 16 derslik hizmet verirken, dersliklerin yetersiz kalmasıyla sınıf sıkıntısı ortaya çıktı. Bu durum karşısında çaresiz kalan okul yönetimi çözümü müdür odası ile öğretmenler odasını dersliğe çevirmekte buldu. 1 hafta içerisinde müdür odasıyla, öğretmenler odası da sınıf olarak kullanılmaya başlanacak. Öğretmenler odası olarak da küçük bir yer ayarlanacak. Öğretmenlerin ve okul müdürünün bu fedakârlığı veliler tarafından da takdirle karşılanıyor.

ÖĞRETMENLERİN NORM FAZLALIĞI DA SORUN YAŞATIYOR

Diğer taraftan Bağlar İlköğretim Okulu’nda yeni sistem öncesinde 400 civarında öğrenci varken, 4+4+4 sisteminden sonra Yaşar Ulucan Ortaokulu öğrencilerinin de gelmesiyle sayısı 550’ye ulaştı. Ayrıca Bağlar İlkokulu’nda 80 de Somalili Mülteci öğrenci eğitim görüyor. Ayrıca Yaşar Ulucan’daki öğretmenlerde Bağlar Ortaokulu’na gönderildi. Bu durum okulda öğretmen norm fazlasının oluşmasına da neden oldu. Ders saatini dolduramayan öğretmenler farklı okullara gönderiliyor.

 

Bu haber 2144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...