MARİM’de Kazak üreticilere elma yetiştiriciliği eğitimi verildi

20 Eylül 2013 16:23

Kazakistan’dan gelen üretici, kooperatif ve özel şirket yöneticileri ve uzmanları ile araştırmacılardan oluşan heyete Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) uzmanlarınca 16-17 Eylül 2013 tarihlerinde 2 günlük “Elma Yetiştiriciliği” eğitimi verildi.

Eğitimin açılışında konuşan MARİM Müdürü Zir.Yük.Müh. İsa Eren, atayurttan anayurda gelen konukları Eğirdir de ağırlamaktan ve kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmaktan son derece mutlu oldukları belirtti. Eren daha sonra MARİM olarak yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir sunum yaptı.

Daha sonra katılımcılara MARİM konu uzmanları tarafından, “Global Elma Endüstrisinde Rekabet, Elmada Hasat Kriterleri ve Muhafaza Teknikleri, Bahçe Tesisi, Organik Elma Yetiştiriciliği, Elma Çeşitleri, Budama, Fertigasyon Uygulamaları ve Sulama konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kazakistan Devlet Televizyonu tarafından da çekimleri yapılan eğitim son gününde MARİM Teknik Koordinatörü Zir.Yük.Müh. Hüseyin Akgül tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Ülkemiz meyveciliği ve özellikle elmanın Türkiye’deki durumu ve yetiştiriciliği hakkında bilgi alan heyet, kendi ülkelerinde neler yapabilecekleri hakkında kurum konu uzmanları ile müzakerelerde bulundular. Teorik bilgilerin yanı sıra Marim arazilerini de gezen heyet aldıkları bilgi ve tecrübelerin kendilerine çok büyük yaralar sağladıklarını belirterek, başta MARİM Müdürü İsa Eren olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ederek kurumdan ayrıldılar.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...