‘O’ öğrenci kayıt yaptırdı

20 Eylül 2013 16:26

LYS’de SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ni tercih eden tek öğrenci kaydını yaptırdı. Su Ürünleri Fakültesi, ek kontenjan ve DGS ile de öğrenci bekliyor. Eğer bu yerleştirmelerde de hiçbir öğrenci gelmezse tek kayıt yaptıran öğrenciyi mağdur etmeyecek şekilde bir yol izlenecek.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, yerleştirmelerden önce düzenlendiği basın toplantısında, fakülteyi tercih edecek her öğrenciye 10 ay boyunca aylık 200 lira karşılıksız burs sağlayacaklarını bildirmişti. Ancak buna rağmen Su Ürünleri Fakültesi için ayrılan 26 kontenjana sadece 1 kişi başvurdu. 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılan üniversite kayıtlarında SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ni tercih eden o öğrencinin kayıt yaptırıp yaptırmayacağı merak konusu olmuştu. SDÜ’den edinilen bilgiye göre o öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

EK KONYENJANLA ÖĞRENCİ BEKLENİYOR

Bu arada fakülteye ek kontenjan ve DGS ile de öğrenci gelmesi bekleniyor. Aksi bir durumda kayıt yaptıran tek öğrenciyi mağdur etmeyecek şekilde bir yol izlenecek. Yine edinilen bilgilere göre o öğrencinin tek kalması halinde Türkiye’deki başka üniversitelere yönlendirilebileceği ifade ediliyor.

 

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...