“SGK Personeli psikolojik baskılara maruz kalmakta”

20 Eylül 2013 16:28

Büro Memur Sen İl Temsilcisi Abdurrahman Aktaş, “SGK İl Müdürlüğü'nde uygulanmaya başlayan keyfi uygulamalar 'Belene Kampı' uygulamalarıdır” dedi. Aktaş, SGK'da çalışan bir personelin hastanede fişlenme iddiasının araştırılması gerektiğini söyledi.  

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan bir memurun tedavi görmek için gittiği hastenede fişlenme iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Büro Memur Sen İl Temsilcisi Abdurrahman Aktaş, dün düzenlediği basın toplantısında yeni bir iddia daha ortaya attı. Aktaş, fişlenme iddiasının SGK Müdürü Mehmet Bayram tarafından başlatıldığını ve konunun araştırılması gerektiğini vurguladı.

Aktaş’ın açıklaması şöyle: “Isparta SGK İl Müdürlüğü personeli olarak tüm vatandaşlarımıza özveri ile hizmet vermek için çalışmaktayız. Buna rağmen SGK Personeli psikolojik baskılara ve Mobbing’ e maruz kalmaktadır.

Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde uygulanmaya başlanan keyfi uygulamalar  “BELENE KAMPI” uygulamalarıdır. Genelge tanımayan ve bunu alenen herkese söyleyen İl Müdürü Mehmet BAYRAM tarafından kanunla verilen haklarımız elimizden alınmak istenmekte ve çalışanlar rencide edilmektir.         

Tüm bu uygulamalar 24.10.2012 tarihinde Isparta SGK İl Müdürlüğü önünde Kurum çalışanlarınca protesto eylemi ve pankartlı (BELENE UYGULAMALARINA SON) sendikal eylemle protesto edilmiştir.  

Isparta basınında yer alan ve açıklama gereği duyduğumuz en son yaşanan olayda da Müdürlüğümüzde şef olarak çalışan Dilek ARSLAN’ ın hastaneye muayene olmak için gittiğinde karşılaştığı “DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HASTA” notu ile “FİŞLENME” iddiası, Kamu Hastaneleri Birliğince araştırılmalı ve bu konuda Isparta SGK İl Müdürlüğü tarafından gönderilen bir yazının olup olmadığı veya telefonla yapılan bir bildirim ile böyle bir uyarı yazısının hastane sistemine işlenip işlenmediği mevzusu açıklığa kavuşturulmalıdır. Zira herhangi bir memur arkadaşımız için bile böyle bir şey Anayasal hak olan sağlık hakkını kullanmak isterken fişlenerek ötekileştirilmek ve aşağılanmaktır. Isparta SGK İl Müdürlüğünde kronik rahatsızlığı olan memur arkadaşlarımızın sırf rapor aldığı için defalarca baskıya maruz kalması ve hasta arkadaşlarımıza dolaylı yoldan haber gönderilerek rahatsız edilmesi bizi de rahatsız etmektedir. Fakat bu kadarı da sabır taşını çatlatmıştır. Tüm ilgili Kuruluşlarca acilen bu olayın aydınlatılmasını ve olmamış olmasını diliyoruz. 

Fişlenme iddiasında bulunan şef arkadaşımız Dilek ARSLAN, bu uygulamadan önce de yanında çalışan bayan memur A. A. ile Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet BAYRAM tarafından  gece 20.00-21.00 ve hatta yeri geldiğinde 22.00-23.00’e kadar hizmet binasında kalmaya zorlanmış, bu konuda gerek İl Müdürlüğüne ve gerekse de Kurum Başkanlığına Büro Memur Sen olarak yazılı itiraz ve müracaatlarda bulunulmuş ve bu husus müfettiş raporu ile de tespit edilmiştir.        

Isparta SGK İl Müdürü Mehmet BAYRAM tarafından kendisine uygulanan ağır mobbing’ e maruz kalan Şef Dilek ARSLAN, Kurum müfettişi ve Kurum Başkan Yardımcısına yaşananları anlattığı için görev yerleri sıkça değiştirilmiş ve en son Bağlar Sağlık Ocağı üstündeki Sağlık İşleri Ek Binamıza merdiven girişine yerleştirilmiş (SÜRÜLMÜŞ) ve şef masası elinden alınarak özellikle memur masasına ve kapı ağzına oturtularak rencide edilmiş, itibarsızlaştırılmak ve aşağılanmak istenmiştir.        

Müdürlüğümüz bayan çalışanlarından G.K., İl Müdürü Mehmet BAYRAM’ ın özel arabasını şirket personeline İl Müdürlüğü bahçesinde her hafta yıkatmasına sözlü tepki gösterdiği için iyi bildiği Genel Sağlık Sigortası görevinden alınmış ve Bağlar Sağlık Ocağı üstündeki Sağlık İşleri Ek Binamıza özellikle merdiven girişine yerleştirilmiş (SÜRÜLMÜŞ), çalışma masası verilmemiş ve kendi masasını ek binaya götürdü diye bir sebep bulunarak hakkında soruşturma açılmış ve psikolojik baskıya maruz kalmıştır.

 Eski SSK binasındaki Müdürlük katındaki tuvalet daha önce hiç tanık olmadığımız bir uygulama ile memurların ve halkın kullanımına kapatılmış, aynı katta çalışan, sık sık WC’ ye gitmesi gereken ve yürüme özürlü personelimiz Y. K. nın bundan dolayı diğer katlardaki tuvaletlere gitmesi gerekmiş ve engelli personelimize 2. Sınıf vatandaş muamelesi yapılmıştır.

 Üyemiz Dilek ARSLAN ve diğer mağdur üyelerimiz hakkında yaptığımız şikayet neticesinde Kurum Başkan Yardımcısı Mehmet Ali SAĞLAM, 09.09.2013 Pazartesi günü  konu hakkında soruşturma yapmak için Isparta’ya gelmiştir. Isparta SGK çalışanlarının rencide edilmesi ve özellikle bayan memurlara yapılan mobbing iddiaları hakkındaki soruşturma halen devam etmektedir. Sonucuna göre de konu yargıya taşınacaktır.”

 

Bu haber 977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...