Küçükbaş hayvanlar aşılanıyor

21 Eylül 2013 11:29

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen; küçükbaş cinsi hayvanlarda veba aşılama kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Şölen’in açıklaması şöyle: “Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Genelgesi ( Genelge No:2013/04) kapsamında Küçükbaş Cinsi hayvanlarda VEBA Aşılama kampanyası 01.09.2013 tarihinde başlamıştır. 01 Eylül - 01 Kasım 2013 tarihleri arasında kampanya çalışmaları yürütülecektir.

İlimizde bulunan tüm küçükbaş hayvan işletmelerinde İl/İlçe Müdürlüklerimiz ekiplerince aşılama çalışmaları yürütülecektir. Ülkemiz açısından son derece önemli olan ve hayvanlarda salgın olarak seyreden veba hastalığına karşı aşı ile mücadele en etkin yöntemdir. Tüm yetiştiricilerimiz tarafından 2013 yılında doğan kuzu ve oğlaklar ile geçen yıl aşılaması yapılmayan anaç koyun ve keçilere aşı yaptırmak yasal bir zorunluluk olup, aşı yaptırmayan yetiştiricilerimize idari para cezası uygulanacaktır.

İl/İlçe Müdürlüklerince belirlenen program dahilin de tüm küçükbaş işletmelerinde aşılama yapılacak olup, aşılama tarihleri tüm yerleşim birimlerine ilanen duyurulmak üzere gönderilmiştir.

Küçükbaş hayvanlarda veba aşılaması kampanya tarzında yapılacak olup, yetiştiricilerimiz aşı ücreti ödemeyecek ancak uygulama bedeli ödeyecektir.

Veba Aşılama çalışmasının İlimiz ve Ülke hayvancılığına hayırlı olması temennisiyle, tüm kamuoyuna önemle duyurulur”.

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...