Üniversite kayıtları, ekonomiyi canlandırdı

10 Eylül 2012 18:30

Üniversitelere kayıt dönemi, ekonomiyi canlandırdı, otobüs firmaları, sefer sayılılarını artırırken, restaurantlardaki yoğunluk gözle görülür şekilde arttı.

Süleyman Demirel Üniversitesinde  2012- 2013 eğitim öğretim yılı kayıtları öncesi üniversite yetkilileri daha kaliteli hizmet verebilmek için fakültelere kayıt yön levhaları astı.

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN ISPARTA’YA GELDİLER

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Bürü Amirliği ise kayıt büroları önüne stant kurarak öğrencilere telkinlerde bulundu. Şehirde ise günler öncesinden beklenen öğrenciler coşkuyla karşılanırken otobüs firmaları sefer sayılarını 1'den 4'e lokantalar ise döner adetlerini 2'den 3'e çıkardı.

OTOBÜSLER DOLU GELDİ, DOLU GİTTİ

3 Eylül'de başlayıp 7 Eylül’de sona eren kayıt dönemi ile şehirlerarası taşımacılık yapan firmalarda ciddi yoğunluğun yaşandığını söyleyen Otobüs Firması yetkilileri; “Bundan birkaç gün öncesine kadar araçlarımız boştu. Kayıtlarla birlikte sefer sayılarımız arttı. Bu bağlamda sefer saatlerimizde genişledi şuan sabah saat 7’den akşam saat 24’e kadar hizmet veriyoruz. Bu hareketlilik kayıtların son günü olan Cuma’ya kadar sürdü. Bu hareketliliğin önümüzdeki günlerde ek kayıtların açıklaması ile tekrar yaşanacağını düşünüyoruz” dediler.

LOKANTALAR VE TOSTÇULAR DA SATIŞLARINI ARTIRDI

Üniversite kayıtları ile birlikte durgun olan işlerinin açıldığını ifade eden, Lokanta işletmecileri ise; “Ekonomi canlanıyor ve bununla birlikte ortalık sakinleşiyor. Kayıtlar öncesi ölüydük, meftaydık ve şehrin göbeğindeki lokantalarımız günlük 2 döner ya vuruyor ya da vuramıyordu. Kayıtların başlaması ile birlikte işlerimiz canlandı kayıtlarla birlikte döner vuruşlarımız ikiye katlandı” açıklamasında bulundular.

“ÖĞRENCİLER BARINMA TECİHLERİNİ İYİ YAPMALI”

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ise özel yurtlar birbirleriyle yarışırken, yetkililer hayata yeni adım atan gençlerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılamada tercihlerini iyi yapmaları gerektiğini vurguladılar. Yetkililer; “Öğrenci kardeşlerimiz hayatlarının şekillendiği bu zaman diliminde hizmet yarışında olan yurtlar arasından tercihlerini iyi yapmalıdırlar” uyarısında bulundular.

KAMPÜSLERDEKİ EMNİYET STANTLARI GÜVEN VERİYOR

Öte yandan, Süleyman Demirel Üniversitesinin kampüsünde yaşanan kayıt yoğunluğunda ise buralara kurdukları stantlarla dikkat çeken Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurları öğrencilere ve ailelerine yardımcı oldu. Polis memurları öğrencileri ve velileri hem olası olaylara karşı korudu, hem kampus içinde sordukları soruları cevaplayarak onlara yön gösterdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanan ve Şanlıurfa’dan geldiğini söyleyen, Mehmet Aydın Isparta’ya ayak basar basmaz ilk olarak üniversiteye geçtiğini burada üzerinde olan tedirginliği emniyet memurlarının kendisiyle ilgilenmesiyle attığını ifade ederek; “Burada yabancıyım üzerimde ister istemez bir tedirginlik vardı. Polis memurlarını görünce ve onların benimle ilgilemesiyle üzerimdeki tedirginliği attım ve rahatladım” dedi. 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...