“Isparta’mız altyapıda Türkiye’nin bir numarası olacak”

21 Eylül 2013 11:32

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce sürdürülen altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda daha önce 20 Eylül’de biteceği açıklanan 123. Cadde’de tüm çalışmalar tamamlanırken, Halıkent Mahallesi 3447 sokak ve devamı 244 caddede de altyapı ve stabilize serme çalışmaları devam ediyor. Bu sokak ve caddeler de 10 gün içerisinde bitirilerek Ispartalıların kullanımına sunulacak. Ayrıca bu çalışmaların yanı sıra İstanbul Yolu’nda2,5 kmuzunluğunda içme suyu ve yağmur suyu, Davraz Mahallesi’nde3 kmyağmur suyu hat çalışmaları olmak üzere şehrin değişik bölgelerinde altyapı ile diğer çalışmalar da devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay Kavşağı Etnografya Müzesi önünden başlayan ve Ayazma Caddesi’ne kadar2,5 km, yine 3447 Sokak ve 244 Cadde’den oluşan2,5 kmolmak üzere yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tüm çalışanlarımı, Ispartalı hemşehrilerimin önünde bir kez daha tebrik ediyor ve kendilerine gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çift finişher ve çift silindirin çalıştığı 123 Caddedeki dayanıklı asfalt çalışmalarını inceleyen Başkan Günaydın, ekiplerin gecenin geç saatlerine kadar çalıştığını ve belirlenen sürede caddenin trafiğe açıldığını söyledi. 2,5 km’lik yol için 820 bin liralık bir bitüm harcandığını yine aynı miktarda da bir rakamın 3447 Sokak ve 244 Cadde için harcanacağını öngördüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yatırım için harcanan paraların da performanslı çalışma ile kazanıldığını dile getirdi. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda olağanüstü performanslar elde ettiklerine değinen Günaydın, “Bu güzel günleri verimli geçirerek hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

Tüm çalışanlarını gösterdikleri performanstan ötürü Ispartalıların huzurunda tebrik ettiğini söyleyen Başkan Günaydın, 123 Cadde’nin en iyi şekilde altyapılarının tamamlandığını, sıkıştırılmış stabilize döküldüğünü ve dayanıklı asfaltına kavuşturulduğunu dile getirerek caddenin son olarak trafik işaretlemelerinin gerçekleştirileceğinden bahsetti. Bu şekildeki çalışmaları ‘suyun akışı’ şeklinde tarif eden Başkan Günaydın, çalışmaları devamlı yerinde takip ettiğini ifade ederek “En güzel yollar, altyapı ve asfaltı ile Isparta’da yapılıyor. Şimdiden bu asfaltımızda Ispartalılara hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

123 Cadde’deki incelemelerinin ardından 244 Cadde’de asfalt öncesi altyapı çalışmalarını Halıkent Muhtarı Abdidin Yorgancı ile yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buradaki çalışmaların da son noktaya geldiğini ifade ederek, stabilize serme çalışmalarına başlanacağını ve 10 gün içerisinde de 244 Cadde’nin tamamlanacağını ifade etti. 244 Cadde’nin üst kısmından gelen yağmur sularının da kesilmesi amacıyla çalışmalar yapıldığını aktaran Günaydın, caddenin trafik yoğunluğunu dikkate alarak kazdıktan sonra hemen kapatıldığını dile getirdi. Altyapı için yapılan kazı sonrasında çıkan toprakların taşındığını yerlerine çakıl getirilerek sıkıştırmanın yapıldığını ve çökmenin önüne geçtiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın tüm caddeleri artık altyapı ve dayanıklı asfaltlarla birbirine kavuşuyor. Bir günü 4 güne çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul yolunda2,5 kmuzunluğunda yağmur suyu, yine içme suyu çalışması yaptıklarını ifade eden Günaydın, Karayollarınca yapılan yolun bitirilmesini beklediklerini ve ardından kendi bölgelerinde SDÜ’ye kadar dayanıklı asfalt çalışması ile caddede bisiklet yolu inşa edeceklerini aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün şehre gelecek olmasına karşın şantiyelerde ve arazideki kontrollerini aksatmayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’mız altyapıda Türkiye’nin bir numarası olacak. Özel şirketlerin önünde bir çalışmayı kendi ekibimizle yapıyoruz. Isparta’mız için yaptığımız çalışmalarımız kumbarada birikir gibi bir araya birikiyor. Asfalt çalışmalarının 4 katını altyapıya yapıyoruz. Ancak sadece asfalt görünüyor” dedi.

Altyapıya verdikleri önemden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapıda 20 km’lik daha korge boru alımı yapacaklarını dile getirerek, “En teknik ve kaliteli malzeme seçiyoruz. Türk Milleti olarak bilmiyoruz ki, kaliteden ucuzu yok. Aldığınız bir malzeme bir yıl gidiyorsa, kaliteli malzeme 60 sene dayanıyor. Bu da kaliteden kaynaklanıyor” diyerek, 244 Cadde’deki çalışmaların başta mahalle sakinleri olmak üzere tüm Isparta’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte çalışmaları takip eden Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı ise, “124 Cadde’de dayanıklı asfalt çalışmaları yapıldıktan sonra mahalle sakinlerimizin 244 Cadde’de de dayanıklı asfalt çalışmaları talepleri olmuştu. Biz bunu söylemeden Başkanımız bunu gördü, bizden önce burayı plan ve programa aldı. Program bugün son hızla devam ediyor. Şu anda sonuçtayız. 10 güne kadar inşallah 244 Cadde’deki dayanıklı asfalt çalışması bitecek, mahallemizin ve tüm Isparta’nın hizmetine sunacak.  Bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm personeline şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ederim” dedi.

 

Bu haber 844 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...