IYAŞPARK’ın geçen yılki ziyaretçi sayısı 4 milyon 825 bin

21 Eylül 2013 11:35

Isparta’nın yükselen değeri IYAŞ Park AVM, artık bölgeye hitap etmeye başladı. Alışveriş için Isparta’dan Antalya’ya gidenlerin ayağını kesen ve yaklaşık 850 bin nüfusa hitap etmeye başlayan IYAŞ Park AVM’nin geçtiğimiz yıl ki ziyaretçi sayısı 4 milyon 825 bin.

AVM kültürünün gelişmesindeki en büyük etkenlerden biri olan IYAŞ Park AVM, her geçen yıl Isparta’nın büyümesine katkı sağlıyor. IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Celalettin Çalış, düzenli olarak ziyaretçi sayılarının arttığını belirterek 2010 yılından bu yana gerçekleşen rakamları aktardı.

BU YIL Kİ HEDEF 5 MİLYONU GEÇMEK

2010 yılındaki ziyaretçi sayılarının 3 milyon 760 bin olduğunu, bu rakamın 2011 yılında 4 milyon 300 bine çıktığını ve 2012 yılında da 4 milyon 825 bine kadar çıktıklarını bildiren Çalış, “2013 yılı Ağustos sonu itibariyle de 3 milyon 250 bin ziyaretçimiz var. Her yıl ortalama yüzde 10’luk bir artış var. Artış sebepleri arasında öğrenci sayısının artması, Isparta’da AVM kültürünün yaygınlaşması var. Isparta’da artık AVM alışkanlığı yaygınlaştı. Sürekli il dışına seyahat edenler AVM alışkanlıkları kazanmıştı. Özellikle Isparta’dan Antalya’ya gidiliyordu. Ancak IYAŞPARK’la birlikte bu eksiklik giderilmiş oldu. Şuan gelinen noktada biz çok memnunuz” dedi.

ÇARŞIDAN ALINAN ÜRÜN İLE

AVM’DEKİ BİRÇOK ÜRÜNÜN FİYATI AYNI

Öte yandan halkın çarşıdan aldığı 10-15 TL’lik ürünlerin aynısını AVM içinde de bulabileceğini ifade eden Çalış, “İnsanımızda ‘AVM pahalıdır’ düşüncesi var. Ancak durum böyle değil. Türkiye’deki firmaların rekabet içinde olması vatandaşa yarıyor. Şuan AVM içerisindeki mağazalara baktığınızda sezon sonu ürünleri 5 TL’den başlayan fiyatlara kadar alabilirsiniz.

90 MAĞAZA, 30 KİOS VAR

Ayrıca AVM içinde 90 mağazamız ve 30 kiosumuz (orta stant) var. Halkın talebine göre firmaları getiriyoruz. Ancak lokasyonda da dengeyi iyi kurmamız gerekiyor. Bakıldığında şuanda AVM’de 5-6 erkek giyim mağazası ile 5-6 bayan giyim mağazası var. 7-8 spor giyim markamız var. Bu dengeyi iyi kurmaya çalışıyoruz. Buraya 10 erkek giyim mağazası koyduğumuzda hem firmaların hem de vatandaşlarımızın taleplerini karşılayamayız. Artık her alanda birçok firma var. Önemli olan ciddi, kurumsallaşmış, ürünlerinde kaliteyi ön plana çıkarmış ve markalaşmış firmaları getirmek” diye konuştu.

AVM’NİN YÜZDE 99.6’SI DOLU

Diğer taraftan ilk kuruldukları gün Isparta’nın nüfus ve yüzölçümünden dolayı bazı markaların gelmekten çekindiğini ancak durumu tersine çevirmeyi başardıklarını ifade eden Çalış, şunları söyledi; “Nüfus bazlı çalışan firmalarımız var. Böyle düşünenlerin yüzde 50’sini biz kırdık. Özellikle İstanbul firmalarında ciddi bir potansiyel olduğunu duyduktan sonra talep etmeye başladılar. Şuanda da oldukça memnunlar. IYAŞPARK AVM yüzde 99.6 oranında dolu. Üst katta 65 metrekarelik bir boş alanımız var. Onun dışında boş mağazamız yok. 22 bin metrekare kiralanabilir alanımız vardı, sadece 65 metrekarelik bir boş alan kaldı.

1 KASIM’DA 2 YENİ FİRMA DAHA IYAŞ AVM’DE

Ayrıca çok yakında kurumsal markalar gelecek. 1 Kasım’da 2 firmamız daha IYAŞPARK AVM’ye katılacak.

800-850 BİN NÜFUSA HİTAP EDİYORUZ

Bu arada 4 yıldır kampanya yapıyoruz. Milli Piyango’dan dolayı kupon verirken kişinin adres bilgilerini almamız gerekiyor. Bu adres bilgilerine baktığımızda 800-850 bin nüfusa hitap ettiğimizi düşünüyoruz. Isparta’nın dışında Burdur ve ilçeleri, Afyonkarahisar’ın Dinar ve Sandıklı ilçesinden de müşterilerimiz geliyor. Yaz aylarında da Avrupa’dan gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yaz aylarında ayrıca Antalya’dan da 500-1000 arası müşterimiz var. Özellikle Antalyalı vatandaşlarımız sıcak hava yüzünden Isparta’ya gelip bir süre burada yaşıyorlar.

ARTIK ISPARTALI ANTALYA’YA ALIŞVERİŞE GİTMİYOR

Antalya’ya giden müşterilerimizin yüzde 90’ı artık oradaki AVM’lere gitmiyor. Tercihlerini IYAŞPARK AVM’den yana kullanıyor. Yüzde 10’luk bir kesim var. Onu ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz. Antalya ve İstanbul’a alışveriş için giden vatandaşlarımız var.

AVM’LERİN OLDUĞU YERDE ŞEHİRCİLİK

PLANLANMASI KONTROL ALTINDA TUTULMALI

AVM’lerin bulunduğu illerde şehircilik planlamasının yerel yöneticilerin kontrol altında tutmaları gerekiyor. Bu düzenlenen konferanslarda da gündeme getiriliyor. İstanbul’da örneğin 150 AVM var. Belli noktada bu sayı İstanbul için bile fazla oluyor.”

 

Bu haber 1710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...