Ücretli otopark uygulaması şimdilik devam edecek

21 Eylül 2013 11:36

Belediye ile Gültekin otopark işletmesi arasında devam eden ücretli otopark krizinde ilk mahkeme kararını verdi. Otoparklar ikinci mahkemeye kadar ücretli olacak.

Caddelerdeki otoparkların “ücretli mi, yoksa ücretsiz mi?” olacak tartışması süredursun ilk mahkeme konuyla ilgili kararını verdi. Otoparklar Ekim ayında yapılacak ikinci mahkemeye kadar ücretli olacak. Gültekin Otopark İşletmecisi Gökhan Gültekin, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, “Isparta 2. Sulh Hukuk mahkemesinin 19 Eylül 2013’de ticari faaliyetin devamı yönünde alınan ihtiyati tedbir kararına göre, Isparta Belediyesi’nin sözleşme fesih tebliğ süresine uymadığı ve sözleşmenin sona erme süresinden 1 ay önce kararı tarafımıza bildirmediği için kira süresinin 6100 sayılı HMK’nun 389. maddesine göre alınan tedbir kararı neticesinde sözleşme 1 yıl daha uzadı” dedi.

KONU YARGIDA

Gültekin açıklamasının devamında bu olayın bu kadar uzamaması gerektiğini ancak belediyenin yanlış açıklamaları yüzünden otopark çalışanlarıyla vatandaşların karşı karşıya geldiğini bildirdi. Gültekin konunun artık yargıda olduğunu söyledi.

MAHKEME KARARI

Bu arada ücretli otopark uygulamasında mahkemenin verdiği karar ise şu şekilde; “Davacının ihtiyati tedbir isteminin kısmen kabulüne, Davacı tarafça, taraflar arasında imzalanan 12.09.2012 tarih ve 07422 yevmiye nolu kiri sözleşmesinde belirtilen 1 yıllık kira bedelinin %10'u tutan olan 43.000,00 TL nakdi veya kesin ve süresiz banka teminat mektubu karşılığı teminat yatırılması koşuluyla, 12.09.2012 tarih ve 07422 yevmiye nolu kira sözleşmesi eki şartnamenin 2.maddesinde belirtilen cadde ve sokaklarda davacının kira sözleşmesi kapsamında yürüttüğü ticari faaliyetine davalı Belediye tarafından vaki olacak fiili müdahalelerin dava sonuna kadar TEDBIREN DURDURULMASINA, Sair, tedbir istemlerinin REDDİNE karar verildi.”

 

 

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...