Anlaşmalı kontenjan yerleştirmelerini Genel Müdürlük yapıyor

23 Eylül 2013 17:36

Isparta Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) 3 bin 750 kontenjandan asil olarak yurda kayıt yaptırmaya hak kazanan kız ve erkek öğrencilerden gelmeyenlerin yerine yedek listeden yerleştirmeler yapılıyor.

Bu arada daha önce basında 'KYK'da kontenjan krizi' başlıklı haberler yer almıştı. Yurt yetkililerinden alınan bilgiye göre yurtta 25-30 anlaşmalı kontenjan ayrılıyor ve gelenler kayıt ediliyor. Ancak yerleştirmeyi genel müdürlük yapıyor

Kredi Yurtlar Kurumu Isparta Yurt Müdürlüğü'nde anlaşmalı kurum ve kuruluşlara ilişkin kontenjan krizi yaşandığı haberleri daha önce basında yer almıştı. Yurt Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre Isparta'da 25-30 anlaşmalı kurum ve kuruluş bulunuyor. Bu anlaşmalı yerlerden yurda gönderilen öğrenciler kayıt ediliyor. Ancak kayıtlar için öğrencilerin isimlerini genel müdürlük yapıyor. Isparta Yurt Müdürlüğü'nün isimleri belirleme gibi bir imkanı bulunmuyor. Ayrıca yetkililerin verdiği bilgiye göre belli oranda gönderilen her öğrenci kayıt ediliyor. Anlaşmalı kurumlar arasında Isparta Belediyesi, bazı diğer belediyeler, İl Özel İdaresi gibi kurumlar var. Ayrıca bu yıl ilk defa Okumuşluğu Çoğaltma ve Sevme Derneği'ne de kontenjan ayrıldı. Bir kız öğrenci yurdu yaptıran Sabancı Vakfı'na da bu yıl 14 kontenjan verildi.

EK YERLEŞTİRME BAŞLADI

Öte yandan 3 bin 750 kapasiteli KYK'da asil olarak yerleştirilmeye hak kazanan ancak kayıt yaptırmayan kız ve erkek öğrencilerin yerine yedek listelerden alımlar yapılıyor. Yerleştirmeleri genel müdürlük yapıyor.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...