“1,5 trilyon Dolarlık Helal Gıda Pazarı var, yararlanalım”

23 Eylül 2013 17:38

SDÜ Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fahrettin Önder, bilindiği üzere yakın zaman önce Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmuştu. Yeni görevini de üstlendikten sonra önemli tespitler yapan Önder, özellikle gıda alanında yeni pazarların oluştuğunu söyledi.

1,5 TRİLYON DOLARLIK BİR ALAN

TSE olarak Diyanet ile işbirliği içinde Helal Belgelendirmeyi aldıklarını ifade eden Önder, uluslararası alanda da bu belgelendirmeyi yapabildiklerini belirtti. Helal Belgelendirmesinin 1,5 trilyon dolarlık bir alan olduğunu ifade eden Önder, ''Buradan da pay alabiliriz. Şirketler bu alanda da ufuklarını geniş tutmalılar'' dedi. Önder, özellikle Ispartalı yatırımcılara bu alana yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

ISPARTA'DAKİ ASANSÖRLERİN YÜZDE 68'İ TEHLİKELİ

Öte yandan denetim hizmetlerinde asansör denetimlerini de dikkatli bir şekilde yaptıklarını açıklayan Önder, Isparta için çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Daha önce bir dönem açıklandığını ve Isparta'daki asansörlerin yüzde 68'inin tehlikeli olduğunu ifade eden Önder, ''Bu konudaki denetimlerimiz sürüyor'' diye konuştu.

ENGELLİLERE UYGUN BİNALAR GELİYOR

Diğer taraftan kamu binalarının engellilere uyum standardını da ikili anlaşmayla yetki olarak TSE'ye verildiğini bildiren Önder, ''Bunun çalışmalarını yapacağız. Bazı belediyeler bu anlamda projelere onay verirken uygunluğunu denetleyecek' şeklinde konuştu.

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...