´´Seçimlerde bu milletin uyandığını gösteren bir siyasi tercihi ortaya koymalısınız´´

23 Eylül 2013 17:39

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kızı Müyesser 'in düğününe katılmak için geldiği şehirde, bir süre önce babasını kaybeden Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal'a taziyede bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bahçeli, daha önce 2014 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Baykal'a halkın sahip çıkmasını istedi.

DEVLETE VERGİ, SİGORTA BORCUMUZ YOK

İlçe hakkında Bahçeli'ye kısa bir bilgi aktaran Hüseyin Baykal, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar hizmet ettiklerini ifade ederek, belediyenin devlete vergi, sigorta ve çalışanlara sosyal haklarından kaynaklanan herhangi bir borcunun olmadığını vurguladı.

BAYKAL'A DESTEK İSTEDİ

Devlet Bahçeli ise Senirkent'in Türk milletinin davasını benimsemiş değerli bir ilçe olduğunu belirterek,  Baykal'ın ilçeye çok sınırlı imkanlarla büyük hizmetler yaptığını bildirdi.  Bahçeli, 2014 yerel seçimlerinde de halkın başkana sahip çıkmasını istedi.

MİLLET OYALANIYOR

Bahçeli, demokratikleşme paketine ilişkin bir soru üzerine 15 günden bu yana "paket açıklanacak açıklanmayacak" tartışmaları ile milletin oyalandığını ifade etti."Demokratikleşme paketinden ne çıkacak sabırla bekliyoruz" diyen Bahçeli, "Bunu görmek istiyoruz. Ortaya konulmuş unsuları da değerlendirmek sureti ile MHP, görüşlerini kamuoyu ile paylaşır” dedi.

YANDAŞ TV'LER GERÇEKLERİ SAKLIYOR

Daha sonra Senirkent'ten ayrılarak Uluborlu İlçesi'ne geçen MHP lideri Bahçeli, teşkilat ziyaretinin ardından bir çay bahçesinden vatandaşlara seslendi. Türkiye'nin savaşın eşiğine geldiğini savunan Bahçeli, "Milletimiz sosyal şiddetin, cinayetlerin, kadınlara haksız muamelelerin olduğu, güvenin olmadığı bir ülke görünümündedir. Ama bütün bunlara rağmen Sayın Başbakan 16-17 yandaş televizyonda, milletin huzurunda gerçekleri saklayarak bildiğini okumaya çalışıyor" dedi.

EVDEKİ TAVADAN BAŞKA, KAŞIKTAN BAŞKA NE ALACAK ELİNE, SİLAH MI ALSIN

ODTÜ'de yaşananları da değerlendiren Devlet Bahçeli, "Gençlerden bazıları üniversitelerinin ortasından yol geçmesine tepki olarak, bu yolun bulunduğu yerde üniversitenin ormanı olduğunu söylüyor. Gençler, 'Bu ormanları kesmeyelim yolu da başka yerden götürün' diye tepki ortaya koyduğu vakit; eğer ormanda yaşamak istiyorsanız 'Ormana gidin' diyor. Sayın Başbakan 10 yıllık tecrübenle bu genç kardeşlerimizi ikna et. Yanına Büyükşehir Belediye Başkanını al, danışmanını al, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne gir, orada bu yol buradan geçerse ne gibi faydası olur, bu yol buradan geçerken kaç tane ağaç kesilir, bu ağaçların yerine nerelere ağaç dikebiliriz, bunları anlat. O gençliği muhatap al, milletimin geleceği olan gençliği muhatap al, ona saygı duy. Bazı öfkeleri, tepkileri dillendiren, eline tava bilmem ne alarak çalan hanımefendileri kınama. Ne yapsın hanımefendiler, evdeki tavadan başka, kaşıktan başka ne alacak eline, silah mı alsın" diye konuştu.

BUGÜN HAKKARİ'DE DEVLET YOK

İşlerin kontrolden çıktığını dile getiren Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bugün Hakkari'de devlet yok. Kaymakam, vali yerinde oturuyor. Hiçbir şey yapamıyor. 15 kişi çıkmış esnaftan vergi topluyor. 20 kişi bir araya gelmiş kolluk görevi yapıyor, geleni gideni kontrol ediyor. O zaman soruyor, nerede bu devlet. Devlet yok. Ama Oslo'dan bu yana PKK ile anlaşma süreci başlatılmış ve İmralı canisi denen vatan haini neredeyse liderlerin üstüne çıkartılmış"

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU SİYASİ PARTİLER

Öte yandan 2014 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değinen Bahçeli, demokrasinin vazgeçilmez unsularından birisinin de siyasi partiler olduğunu söyledi. Bahçeli, vatandaşların iktidar ya da muhalefet partisinin mensubu olabileceğini ancak tüm amacın, ülkeyi barış, güven içerisinde yönetmek, insanların sorunları çözmek olması gerektiğini ifade etti. Bütün siyasi partilere iyi niyetle yaklaşılması, vatandaşların da siyasi partilerin uygulamalarını dikkatle takip etmeleri gerektiğini dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin 10 yılı aşkın süredir AK Parti tarafından yönetildiğini, bu durumun çok nadir rastlanılan bir durum olduğunu bildirdi.

VATANDAŞ OLARAK SANDIĞA GİDİN

            AK Parti'nin halkın verdiği desteği ön plana çıkarak ülkeyi yönettiğini ve "Millet bana yüzde 51'i verdi. Ben istediğim her şeyi yaparım" dediğini savunan Bahçeli, "Bu zafer sarhoşluğunu hoşgörü ile karşılamış olabiliriz. Ama aradan geçen süre içerisinde gelişen olayları incelediğimiz vakit AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımız da olmak üzere, bu yönetimi gözden geçirmek ihtiyacının ortaya çıktığına inanmalıyız" şeklinde konuştu. Türkiye'nin bölünmenin ve savaşın eşiğinde olduğunu öne süren Bahçeli, "Milletimiz sosyal şiddetin, cinayetlerin, kadınlara haksız muamelelerin olduğu, güvenin olmadığı bir ülke görünümündedir" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın gerçekleri saklayarak milletin huzuruna çıktığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu: "En yakın seçim 30 Mart 2014'tedir. Bu önemli bir dönüm noktasıdır. Sadece belediye başkanlarımızı seçmek anlam taşımaz. Cumhurbaşkanlığı seçimi de belirleyici olacaktır. Çünkü 2014'ün 28 Ağustos'unda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. Daha sonra 2015'te 25'inci dönem milletvekilliği seçimi olacaktır. Bu sebepten dolayı başta AK Partili kardeşlerim olmak üzere bu milletin uyandığını, uyanan bir milletin iktidarı yanlışlardan dolayı uyardığını gösteren bir siyasi tercihi ortaya koymalısınız. 31 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmenizi istiyorum. Vatandaşlık görevinizi yapın. Tencereyi tavayı yine çalın, o sizin bileceğiniz bir iş. Suyun karşısına geçip çimmek istiyorsanız çimin, o da sizin bileceğiniz iş. Gazla kovalanmak isterseniz kovalananın. O da sizi bileceğiniz iş. Ama vatandaş olarak sandığa gidin."

Bu haber 1016 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...