YÖREKS’te Isparta ürünleri tanıtıldı

24 Eylül 2013 15:51

Antalya Ticaret Borsası'nın düzenlediği Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Isparta standında  Isparta Valisi Özkan, ITSO Başkanı Başdeğirmen, Meclis Başkanı Şahlan, Ticaret Borsası Başkanı Adar ve BAKA Genel Sekreteri Engin, elma, gül lokumu ve tahin helvası ikram etti, marka değeri taşıyan ürünlerini tanıttı. 

Antalya Ticaret Borsası, ev sahipliğinde düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı (YÖREKS) Antalya Expo Center'da açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin desteği ile düzenlenen fuarın açılışı büyük bir katılımla yapıldı. YÖREKS Fuarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ortaklaşa açtığı Isparta’ nın önemli değerlerinin tanıtıldığı stant ziyaretçi akınına uğradı. Isparta elmasından, gülüne, halısından, mermerine  ekmeğinden gül lokumuna, kerevitinden, tahin helvasına  kadar birçok  ürünün sergilendiği stantta misafirleri Isparta Valisi Vahdettin Özkan,  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile yönetim kurulu üyeleri ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ağırladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının ortaklaşa açtığı standı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ile TOBB yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar’a yakın ilgi gösteren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekilere,Isparta’nın marka değeri taşıyan gül lokumu, elma, çıtır elma, tahin helvası ikram edildi. ITSO Meclis Başkanı ve Şahlanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şahlan, Kerevit ile ilgili TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bilgiler verdi.  ITSO Meclis Üyesi ve  Güneştepe Fırını Sahibi Mehmet Güneştepe’nin yaptığı 1 metreboyundaki Isparta ekmeği de TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na hediye edildi.

HİSARCIKLIOĞLU BAŞKANLARI KUTLADI

Kerevit gibi Isparta’nın önemli değerlerinin de tanıtıldığı stantta Isparta’nın markalaşma konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar’ı gayretlerinden dolayı kutladı.

Yöresel zenginliklere önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Hİsarcıklıoğlu, "İnsanların en büyük zenginliği yöresel olan zenginlikleridir. Türkiye'nin her ilinde ilçesinde kendi yöresine ait meşhur ürünleri var. Ama bunları markalaştıramayınca maalesef yurt dışına kaptırıyoruz ve zenginliğe dönüştüremiyoruz. Zenginliğe dönüştürmemiz için kendi yöresel ürünlerimizi marka haline getirmemiz lazım. Örneğin Isparta’nın gülü bir marka bunun yanı sıra elması da marka bunların dışındaki ürünlerinde markalaşması için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Ben Başkanlarımın gayretlerini görüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Fuar Türkiye'nin 81 iline katkı sağlıyor. Birlik olarak bunu destekliyoruz. Önümüzdeki dönem en büyük farklılığımız ve zenginliğimiz yöresel ürünlerimize sahip çıkmamızla olacaktır. Bu açıdan ben Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nın geleceğini çok başarılı buluyor, doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Başarılar diliyorum.”dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Ticaret ve Sanayi Odası olarak Isparta’nın değerlerinin markalaştırılması yönündeki çalışmalarını anlattı. Isparta’nın birçok marka değerinin varlığından bahseden Başdeğirmen, patent alma konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Adar ise, fuarda yöresel ürünlerin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını belirterek organizasyona imza atan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı kutladı.

ITSO FUARINA DESTEK VEREN FİRMALARA TEŞEKKÜR

ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar fuarda yöresel ürünlerin tanıtılmasına destek veren firmalara teşekkür etti. Fuarda ürünlerini sergileyen firmalar şöyle:

Güneştepe Halıcılık, Aksakal Halıcılık, Güneştepe Simit Fırını, Şahlanlar Gıda, Tulum Gıda (Frupan), Toposmanoğlu, Hediye Un Demirmenci Fırını, Yeşil Yayla Fırını, Kebapçı Kadir, İrfando,  İpliksan, Gülbirlik -Rosens,  Elmataş, Gülbudak Tarım, Serpil Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi. 

 

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...