SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden özel bir proje

25 Eylül 2013 15:56

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bir grup öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu Sanat Kafilesi Grubu, başta Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı olmak üzere birçok kurumun desteğiyle Avrupa Birliği Gençlik Projesi Başlattı.

“Kimsesizlerin Kanatla Parlaması Projesi” kapsamında 12- 18 yaş arası 20 öğrencinin katılacağı baskı ve tasarım eğitimi Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Atölyesi’nde gerçekleştirilecek. Sanat Kafilesinin bu projedeki amacı; baskı sanatını sevdirmek, sanattan yoksun kalan öğrenciler için sanata olan bakış açısını değiştirmek olarak açıklandı. Proje kapsamında bir gün sosyalleşme, bir gün eğitim olmak üzere haftada iki gün eğitim verilecek. Ekim ayında başlayacak eğitim süreci Şubat sonundaki sergiyle son bulacak.

Fakülte Öğretim Görevlilerinden Ahmet Büyükekşi danışmanlığında sürdürülen çalışmanın; Öğrencilerden Yasemin Yılmaz liderliğinde Mustafa Recep Ekici, Duygu Bayar, Hatice Özdemir ve Sinem Kırkar’dan oluşan ekiple sürdürüleceği belirtildi.

Çalışmaya ilişkin ilk toplantı SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Atölyesinde Fakülte hocaları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görevliler ve Yetiştirme Yurdu’ndan 20 öğrencinin iştiraki ile gerçekleştirildi. Özellikle kız öğrencilerin istekliliği dikkat çekiciydi. Toplantıya davet edilen emekli RAM Müdürü Psikolog Akagündüz; bu düşünceyle yola çıkanlara her tür desteği vereceğini belirtip, emeği geçen herkesi kutladığını, üniversite gençliğinin sosyal duyarlılığından da büyük keyif aldığını dile getirdi.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...