Isparta’nın tanıtımı otobüsle yapılacak

25 Eylül 2013 16:02

ITSO ve TÜMSİAD işbirliğinde başlatılan ‘Gülün Yolculuğu Isparta Tanıtım Otobüsü'  Projesi düzenlenen törenle basına tanıtıldı. Proje için hazırlanan otobüs ilk etapta 5 il ve 13 ilçeyi gezecek. Gittiği yerlerde Isparta’nın güzelliklerini anlatacak olan otobüs için ilerleyen günlerde yeni bir rota belirlenecek.

Isparta’nın sanayi, tarım, ticaret ve turizmine ait olan değerleri artık tüm ülke geneli ile yurtdışına ‘Gülün Yolculuğu Isparta Tanıtım Otobüsü' ile tanıtılacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD) Isparta Şubesi işbirliğinde proje için bir tanıtım otobüsü hazırlandı. Gülün Yolculuğu ismi verilen otobüs ilk etapta Kurban Bayramı’na kadar 5 il ve 13 ilçe gezecek. Buralarda Isparta’ya ait değerlerin tanıtımı yapılacak. Bu projeye Isparta Belediyesi de katkı sağlıyor.

TANITIM OLMAZSA ÜRÜNLERİMİZİ PAZARLAYAMAYIZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın dışına çıkamadıkları sürece, ilimizin tanıtımını yapamayacaklarını savundu. Isparta’nın tanıtılmadığı sürece ürünlerinin de pazarlanamayacağını belirten Başdeğirmen, “Ispartamızın sanayisini, tarımını, turizmini ve ticaretini tanıtmak için yaptığımız çalışmalara devam etmekteyiz. Şuanda ITSO ve TÜMSİAD işbirliğinde hazırlamış olduğumuz bir projeyi uygulamaya geçiyoruz.  Bu otobüsle Isparta’daki tüm birimlerimizi anlatarak ülkemizdeki illere giderek Isparta’yla alakalı güzellikleri anlatabilmek amacındayız” dedi.

5 İL 13 İLÇE GEZİLECEK

Isparta’nın tarım alanında çok önemli yerlere geldiğini ifade eden Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak ürettiğimizi satma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için de ürettiğimiz ürünleri anlatmak zorundayız.  Elimizdeki güzel değerlerimizi Türkiye’ye tanıtmak zorundayız. Bu amaçla önemli çalışmalar içerisindeyiz. Eğer ürettiğinizi tanıtamaz, anlatamaz ve pazarlayamazsanız bunun hiçbir anlamı yok. Öncelikle bizim kendimizi tanıtmamız gerekir. Bu amaçla diğer oda ve derneklerle işbirliği içinde çalışıyoruz. Yurtdışını da çok önemsiyoruz. Bu proje 5 il 13 ilçeyi kapsıyor. Kurban Bayramı’na kadar 5 il ve 13 ilçeyi dolaşarak Isparta’nın tanıtımı yapılacak.

IRAK’A GİDİYORUZ

Yurtdışında da önemli çalışmalarımız var. ITSO olarak 40 kişilik bir heyetle Kuzey Irak Erbil bölgesine gidiyoruz. Orada da bizim değerlerimiz neler varsa anlatmaya çalışacağız. Mutlaka Isparta dışına çıkmalıyız. Gittiğimiz yerlere hem kendimizi anlatmalıyız hem de oralardaki gelişmişlikleri takip etmeliyiz.”

7 BÖLGEYE YAYMAK İSTİYORUZ

TÜMSİAD Şube Başkanı Akın Tuna ise ilk etapta 20 günlük bir program belirlendiğini dile getirdi. Daha sonra projeyi 7 bölgeye yaymak istediklerini ifade eden Tuna, “Yurtdışını da plana almak istiyoruz. Noktayı da Kâbe’de koymak istiyoruz. Düşüncemiz şuanda böyle. Bu proje için başta ITSO, belediye, Valilik ve SDÜ ile tüm destek verenlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

TANITIM İÇİN ÖENMLİ KATKILAR SAĞLAR

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren ise otobüsün Isparta’nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Eren, “Bu projenin Isparta için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Bu haber 1054 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...