Belediye Kentsel Dönüşüm için düğmeye bastı

25 Eylül 2013 16:05

Belediye, sadece Gülistan Mahallesi değil genel anlamda İmar Planı’nın kentsel dönüşüme uygun hale getirilmesi için revizyon çalışmalarına başladı. Bu kararla Isparta’nın tüm mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılabilecek.

Isparta Belediyesi, en önemli kanunlardan biri olarak gösterilen Kentsel Dönüşüm Yasası’nı mevcut imar planı ile uyumla hale getirmek için çalışma başlattı. Başta Gülistan ve Davraz mahalleleri olmak üzere kentsel dönüşüm taleplerinin yoğunlaşması, muhalefetin ve başta Mimarlar Odası olmak üzere meslek örgütlerinin bu yönde baskısı Belediyeyi harekete geçirdi. Belediye, kentsel dönüşüme ihtiyacı olan mahallelerde bütüncül bir bakış açısı ile kısmi imar revizyonuna hazırlanıyor.

BAŞKAN GÜNAYDIN VE KURMAYLARI YUVARLAK

MASA ETRAFINDA TOPLANDILAR

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurmayları ile birlikte kentsel dönüşüm konusunda önemli bir toplantı yaptı. Başkan Yardımcısı Orhan Eren ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanlarının katıldığı toplantıya Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Metin Kaya da davet edildi. Toplantıda kentsel dönüşüm sürecinin başlatılması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Son yapılacak toplantı sonucunda da yol haritası belirlenecek.

EKİM AYI MECLİSİNDE MADDE SUNULMASI BEKLENİYOR

MHP Grup Sözcüsü Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya, Belediye Başkanı Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının Isparta için hayırlı sonuçlar doğuracağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan vatandaşların münferit olarak faydalanabileceğinin altını çizen Kaya, “Bu süreç devam ederken Belediye olarak bu yasaya öncülük etmek istiyoruz. Belediyemize kentsel dönüşüm isteyen mahallelerimizden talepler geliyor. Bizden bir şeyler bekleniyor. Biz de bu konuya öncülük etme kararını aldık. Belediye, kentsel dönüşüme öncülük edecektir” dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin Belediyenin rolü konusunda çalışma başlattığını belirten MHP’li Kaya, kentsel dönüşüm uygulamalarının mevcut imar planına uyumu konusunda bazı kararlar alınması gerektiğinin altını çizdi. Bunun için ekim döneminde mecliste bir karar alınabileceğini belirten Kaya, “Ekim ayı içerisinde meclise sunacağımız bir madde ile kentsel dönüşüme başlanabilecek. Meclis kentsel dönüşüm için gereken kararları alabilecek. Mevcut imar planında yapılacak kısmı revizyon ile kentsel dönüşüm başlayacak. Ve bu süreci çok hızlı bir şekilde yürüteceğiz” diye konuştu.

KONUYA BÜTÜNCÜL BAKACAĞIZ SADECE GÜLİSTAN’I KAPSAMAYACAK

Kentsel dönüşüm sürecinin sadece Gülistan Mahallesi ile ilgili olmadığının altını çizen Kaya, “Belediyemize şu ana kadar yapılan talepler sadece Gülistan Mahallesinden geldi. Başka mahallelerden de talep gelirse hemen değerlendirip, konuyu meclise sunacağız. Gülistan'dan bize 2 talep var. Ancak karar alırken bu 2 talebe göre değerlendirme yapmayacağız. Konuya bütüncül bakıyoruz. Gülistan'ı bütüncül olarak değerlendirip imar revizyonu yapacağız. Diğer mahallerin talebini de bütüncül bir anlayışla çözeceğiz. Halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması hepimizin arzusu” dedi.

 

 

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...