“Bakanlıkla görüşüp Elma Konseyi oluşturacağız”

26 Eylül 2013 15:57

Vali Vahdettin Özkan, Isparta ili meyve üretimi, pazarlanması, tarım sektöründeki sorunlar ve çözüm önerilerinin belirlenmesi ile ilgili olarak gerçekleştirilen Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Teknik Danışma Kurulu 3. toplantısının ardından bir değerlendirmede bulundu.

Vali Vahdettin Özkan toplantıyla ilgili genel değerlendirme de özetle; Ulusal Ürün Konseyi konusunda çalışmalar yapılacağını ifade ederek, "Bakanlıkla görüşüp Elma Konseyi oluşturacağız. Bahçe toplulaştırmada miras hukuku ile ilgili mevzuatlar var. Arazi toplulaştırma incelenmelidir. Tüm konunun odaklandığı nokta rekabet gücümüzü Uluslararası alanda arttırmak olduğu anlaşılıyor. Bu konunun altının doldurulması için uzman kişilerin insan kaynaklarının, bilgi teknolojilerin, sanayicilerin ve üreticilerin olması gerekir. Toplantıların tematik olması ve rapor çıktılarının alınması lazım" dedi.

Isparta’nın tarım ve hayvancılık vizyonu açısından verimli geçen toplantı; sektörle ilgili üretici, resmi kurumlar, borsa, odalar, birlikler, kooperatifler ve sanayicileri buluşturdu.                                                                                       

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...