DP’de Olağanüstü Büyük Kongre için harekete geçildi

26 Eylül 2013 16:05

Demokrat Parti (DP), 2014 yerel seçimleri hazırlıklarının başladığı şu günlerde büyük delegelerin Olağanüstü Genel Kurul için topladıkları imza ile sarsıldı. Toplam 283 büyük delegenin seçim için topladığı imzaya Isparta’dan katılan olmazken bu durumun Türkiye genelinde dikkat çektiği öğrenildi. Bilindiği üzere DP’nin kalesi olarak bilinen Isparta’da Gültekin Uysal Genel Başkan seçildiği günden bu yana kutuplaşmalar ve parti içinde çekişmeler yaşanıyor.

DP, 2014 yerel seçimleri öncesi büyük delegelerin imza atağıyla sıkıntılı bir sürece girdi. DP’nin genç Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın politikasını ve hizmetlerini beğenmeyen Türkiye genelindeki 283 büyük delege imza toplayarak Olağanüstü Genel Kurul’a gidilmesini istedi. İmzaların geçtiğimiz Cuma günü genel merkeze ulaştığı ve 45 gün içinde Olağanüstü Genel Kurulun yapılması gerektiği bildiriliyor. Uysal Başkanlığındaki yönetimin belirtilen 45 günlük süre zarfında seçime gitmemesi durumunda ise büyük delegelerin 4. Sulh Hukuk Mahkemesine başvuracağı da gelen bilgiler arasında.

ISPARTA’DAKİ DELEGELER İMZA ATMADI

Öte yandan yine edinilen bilgilere göre toplanan imzalar arasında Isparta’daki büyük delegelerin isimleri yok. Bu durum Türkiye genelinde dikkat çekmiş durumda. Hatta yine parti içinden edinilen bilgilere göre Ispartalı delegelerin imza atmaması büyük rahatsızlık uyandırdı. Yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da bu durumun da dikkate alınacağı ifade ediliyor.

 

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...