Şairlerden Başkan Özmeral’e ziyaret

27 Eylül 2013 15:05

3. Eğirdir Şiir Akşamları münasebetiyle ilçeye gelen Türkiye’nin tanınmış şairlerinden Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı ve milletvekilliği yapan Mehmet Atilla Maraş, 4 dönem Kahramanmaraş milletvekilliği yapan şair ve yazar Avni Doğan, Adana 22. dönem milletvekili Recep Garip, çeşitli dallarda kitabı, denemeleri ve şiirleri olan edebiyatçı Mustafa Özçelik ve Şair ve Yazar Cevat Akkanat birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

Eğirdir Yeşilada’da bulunan Mavigöl Otel’de göl kenarında uzun süre göl manzarasını seyreden şairler Yeşilada Mahallesi’nin sokaklarını dolaştılar. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Eğirdir ile ilgili fikirlerini ve yapılan hizmetleri anlattı.

Yeşilada’daki tarihi evleri ve Yeşilada Hamamı’nı gezen şairler, Belediyeye ziyarette bulundular. Son olarak Eğirdir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan tarihî Selçuklu eseri Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’nı gezdiler. 

Selçuklu Eseri Hamamı gören şairler, hayranlıklarını gizleyemezken, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e tarihe sahip çıkmasından dolayı tebrik edip kutladılar.

Restorasyon işini üstlenen firma yetkilisinden, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler alan şairler, hamamın tarihi hakkında da Başkan Özmeral’den bilgi edindiler. 

Ziyaretten ve yapılan incelemelerden dolayı memnuniyetini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Türkiye’nin tanınmış şairlerinden Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı ve milletvekilliği yapan Mehmet Atilla Maraş, 4 dönem Kahramanmaraş milletvekilliği yapan şair ve yazar Avni Doğan, Adana 22. dönem milletvekili Recep Garip, çeşitli dallarda kitabı, denemeleri ve şiirleri olan edebiyatçı Mustafa Özçelik, Şair ve Yazar Cevat Akkanat’a çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmaları takdir etmeleri bizlere ayrı bir güç veriyor. Türkiye’mizin kuvvetli yazarlarını Eğirdir’imizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk” dedi.

 

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...