Yetiştirme yurdu kapanıyor!

27 Eylül 2013 15:19

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Bakanlığın yeni yapılanma sürecinde Isparta’daki Yetiştirme Yurdu’nun kapanacağını ve çocukların çocuk evlerine nakledileceğini duyurdu.

Bir süre önce Çocuk Yuvası kapatılmış burada kalan çocuklar Çocuk Evlerine alınmıştı. Şimdi sıra Yetiştirme Yurduna geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni yapılanma sürecinde Yetiştirme Yurtlarını da kapatma kararı aldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bu önemli gelişmenin detaylarını aktardı.

SENE SONUNDA KAPANACAK

Kütük, “Yetiştirme Yurdumuzu bu sene sonu kapatacağız. Bu da dönüşüm çalışmalarımızdan bir tanesi. Kapatılmasının ardından eğer Bakanlığımız da uygun görürse erkek çocuk evi açmayı düşünüyoruz. Ancak 12 yaş üstü erkek çocuklarımıza sıcak bakılmadığını biliyorum. Bir süre önce boşaltılan çocuk yuvasının yerine idari bina yapılacak. Gerekli evraklarımız Bakanlığa gitti. 22 İlde bina yapımı yapılacak. Bunun içinde Isparta da var” dedi.

ATABEY KIZ YURDU DA REHABİLİTASYON MERKEZİ OLDU

Öte yandan Atabey Kız Yurdunun da yeni yapılanmayla dönüştürüldüğünü söyleyen Kütük, “İsmi Bakım, Sosyal, Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burası yurt hüviyetinden çıktı. Merkezde kalma şartları yurt şartlarından daha ağır. Suça bulaşmış, madde bağımlısı ya da istismara uğramış çocuklarımızın rehabilite edildiği bir birim haline geldi. Orada kalan çocuklarımız ise çocuk evlerine çıktı” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...