İmam Hatipler karşı karşıya geldi!

27 Eylül 2013 15:23

Eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesi’nin yıkılmasından sonra boşalan alana ne yapılacağı merak konusu olmuş ancak bir karar alınamamıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre bu alanı kullanmak için İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu büyük mücadele veriyor.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olan Eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. Bu süreçte dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz zamanında bina Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Turizm alanından eğitim alanına dönüştürülen bu yer uzun yıllar atıl vaziyette beklemişti. Yeni İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın görevine başlamasıyla birlikte Eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesi kısa bir süre önce hafriyatı karşılığı yıktırıldı.

İMAM HATİPLERİN TAM ORTASINDA DURUYOR

Öte yandan bina yakılınca ortaya büyük bir alan çıktı.  Bu alan şu anda İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Orta Okulu arasında bulunuyor. Ancak boşalan alan iki okulu karşı karşıya getirdi. Çünkü lise burayı kendi için kullanmak isterken, ortaokul da aynı şekilde bu alanda kendi istediği bir binayı faaliyete geçirmek istiyor.

LİSE UYGULAMA CAMİİ İSTİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre İmam Hatip Lisesi yönetimi buranın kendilerine verilmesini ve uygulama camii yapılmasını istiyor. Yani lise öğrencileri derslerinin dışında bu alanda kurulacak olan camide uygulamalı ders görecek.

ORTAOKUL İSE EK BİNA

Öte yandan İmam Hatip Lisesi’nin aksine İmam Hatip Ortaokulu ise boş alana ek bina yapmak istiyor. Okul yönetimi dersliklerin yetersiz olmasından dolayı yapılacak olan ek binada öğrencilerin daha rahat eğitim göreceğini düşünüyor.

KAFALAR KARIŞTI

Diğer taraftan okul yönetimlerinin bu tutumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kafasını karıştırdı. Yine edinilen bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın, okul yönetimleriyle bir araya gelerek bu sorunu kendi aralarında çözmelerini istediğini ve sorun yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Yıkımdan sonra boşalan alanda ne yapılacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...