Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

30 Eylül 2013 15:09

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 1-7 Ekim tarihleri arasında etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler kapsamında 04 Ekim 2013 Cuma günü Belediye Kültür Merkezinde saat 19.00'da SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Murat Sarıcık tarafından "Kur'an'da ve Hadislerde Kadınların Yeri ve Saygınlığı" konulu bir konferans verilecek.

İl Müftü Vekili Veli Bilgiç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Camilerimiz, yüzyıllar boyunca insanlara dinin temel esaslarının, emir ve yasaklarının, ibadet tarz ve şekillerinin öğretilmesi, güzel ahlaka sahip nesillerin yetiştirilmesi, insanların birlik ve beraberliğinin artırılması ve aralarında bulunan husumetlerin ortadan kaldırılması, birbirine karşı saygı ve sevgi gösterecek bir toplumun meydana gelmesi için çok önemli fonksiyonlar icra etmiştir.

Camiler, insanları bir araya getiren, dini konularda bilgilenmelerini sağlayan, milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği mukaddes yerlerdir.

Din görevlileri de, cami merkezli olarak toplumun ihtiyacı olan her türlü din hizmetini veren, bu esnada da mesai mefhumu tanımadan, fedakarca gayret gösteren kişilerdir.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle, camilerin iç ve dış temizliği ile çevre düzenlemelerinin yapılması, ihtiyaç olan yerlerin boya ve badanalarının yapılması, bu işler yapılırken cemaatle iş birliği halinde yapılması sağlanacaktır.

04 Ekim 2013 Cuma günü Belediye Kültür Merkezinde saat 19.00'da SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Murat SARICIK tarafından "Kur'an'da ve Hadislerde Kadınların Yeri ve Saygınlığı" konulu bir konferans verilecektir.

Hafta münasebetiyle ilimizdeki Huzurevi, Çocuk Yuvası, Spastik Özürlüler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi v.b. yerlere ziyaret gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna duyurulur”.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...