MEM, Eğirdir’e yeni okul binası kazandırılması için kolları sıvadı

30 Eylül 2013 15:12

Eğirdir’de eğitim kurumlarını gözden geçiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yeni okul binalarının yapılması için kolları sıvadı.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eşref Özkan, SDÜ Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, İlçe Malmüdürü Fikret Tepe, İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ve Belediye Meclis Üyesi Mimar Süleyman Sağdur, Belediye Fen İşleri Müdürü Mimar Gülay Uysal, Şehir Plancısı Berrin Bilginer birlikte Belediye’de toplantı yaptılar.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, ilçedeki mevcut okullar hakkında bilgiler aldı ve yeni yapılacak okullar hakkında da fikir alışverişinde bulundu. 

Eğirdir’in ilçeler bazında bakıldığında, okul binaları bakımdan ihmal edildiğini gören İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Eğirdir’in eğitim binaları konusunda hak ettiği yere gelebilmesi için hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Gerekli ön incelemeleri yapıyoruz. Kaymakamlığımızla ve Belediyemizle iş birliği içerisinde çalışmalar sürdürülüyor. Belediye Başkanımızın güzel fikirleri oldu. Mevcut arsalar ve mevcut okul binaları hakkında görüşler ortaya konuldu. Bütün fikirleri değerlendirip Eğirdir’imize en kısa zamanda okul binası kazandırılması için elbirliği ile çalışacağız” dedi.

Eğirdir’e verdikleri önemden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’a teşekkür eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Ziyaretiniz ve ilçemize verdiğiniz kıymet bizi çok mutlu etti. Eğirdir’imiz eğitim binaları hususunda gerilerde kalmış bir ilçe. Bunu her toplantıda dile getiriyoruz. Yeni okul binalarına acilen ihtiyacımız var. Belediye olarak gerekli desteği vermeye her zaman hazırız. Temennimiz en kısa zamanda Eğirdir’imize güzel eğitim binalarının kazandırılmasıdır. Eğirdir her bakımdan her şeyin en güzeline layıktır.” dedi.

Toplantıda İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ve beraberindekiler çeşitli konularda fikirler ortaya koydular ve değerlendirmelerde bulundular.

 Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, böylesine samimi ve verimli bir toplantının ilk defa yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından düşünülüp yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürümüze ziyareti ve Eğirdir’imizi düşündükleri için teşekkür ediyorum. Eğirdir, gerçekten çok uzun zamandır Milli Eğitim’den nasibini alamamıştır. Bir eğitimci olarak belki herkesten çok eğitim, öğretimi ve öğrencileri fazlasıyla seviyorum. Eğirdir, öğrenci şehri olma yolunda her geçen gün hızla ilerliyor. Mutlaka yeni okul binalarına şiddetle ihtiyacımız var. Ayrıca, yıpranmış binaların da kaldırılarak yenilerinin yapılması gerekiyor” dedi. Başkan Özmeral, toplantıda bulunanlara ayrıca tek tek teşekkür etti.

 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...