Daha temiz bir şehir için çalışmalar sürüyor

30 Eylül 2013 15:22

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp konteynırlarını yeniliyor. Kullanıma müsait halde olan konteynırların ise rutin bakımları gerçekleştiriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce konteynırlar yıkama ve dezenfekte araçlarıyla yıkanırken, boyama işlemleri yapılıyor ve hemen ardından da konteynır bölgelerinde kireçleme çalışması gerçekleştiriliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kullanım süresi dolmuş konteynırların yerine yenisinin konması, yine yeni yerleşim bölgelerine yerleştirilmek üzere 650 adet daha çöp konteynırı alındığını söyledi.

Türkiye’nin en temiz illeri arasında ilk sırada yer alan ve temizlik alanında gerek maddi, gerekse çeşitli ödüller kazanan Isparta Belediyesi, şehrin genel temizliğini hızlı ve teknolojik bir biçimde sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda her gün şehir geneline dağılan temizlik araçları ve personeli Isparta’yı 24 saat esası ile temizlemeye, halkın daha rahat ve sağlıklı temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamak için var gücüyle hizmet vermeye devam ediyor.

Şehir genelinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının yanı sıra, bakım ve onarım çalışmaları da aksatılmadan devam ettiriliyor. Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler il genelindeki 4 bin 100 adet konteynırın genel bakım ve onarımlarını da sürdürüyor. Konteynırlar periyodik olarak konteynır yıkama aracıyla yıkanıyor ve ardından dezenfekteye tabi tutuluyor. Bunun hemen ardından bir diğer ekip de hazır hale getirilen konteynırda bakım çalışmalarını gerçekleştiriyor, boyama işlerini yapıyor ve son olarak dezenfektesi ve boyaması gerçekleştirilen konteynırın çevresi kireçleniyor.

Isparta’daki 4 bin 100 adet konteynıra ilave olarak, 650 adet daha çöp konteynırı alındığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konteynırların şehre gelmeye başladığını kaydetti. Günaydın, gelen konteynırların yeni yerleşim yerlerine, kurulan sitelere yerleştirileceğini ve yine kullanılması mümkün gözükmeyen konteynırlarla değiştirileceğini ifade etti.

Konteynır yıkamalarının periyodik olarak Isparta’daki tüm mahallelerde ve yerinde temizlenerek boyama işlemlerinin yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yerinde yıkama, boyama ve periyodik bakımlarını yaptığımız çöp konteynırlarına vatandaşlarımızın sadece evsel atıklarını atmalarını, inşaat artıkları ve geri dönüşüm malzemelerini bırakmamalarını istiyoruz. Halkımızın bu konuya duyarlı yaklaşımları da bizleri sevindirmektedir” dedi.

 

Bu haber 908 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...