Isparta TED Koleji Tesisleri inşaatı başlıyor

30 Eylül 2013 15:30

Eğirdir Yolu üzerinde 40 bin metrekarelik bir arsa satın alındı

Türkiyenin prestijli eğitim kurumlarından biri olan Ankara merkezli Türk Eğitim Derneği’nin kontrolunda  eğitim faaliyetlerine devam eden Isparta TED Koleji yönetimi yapacakları büyük yatırım için hazırlıkları tamamladı.

Eski Sümerbank Fabrikası binalarında yıllardır öğretimi sürdüren TED Koleji binanın sahibi SDÜ Yönetimi tarafından kira sözleşmesinin uzatılmayacağı ve tahliye edilmesi istemi üzerine kendisine  ait olacak yer arama çalışmalarına başlamıştı.

 Uzun araştırmalar sonunda TED Yönetimi Eğirdir Yolu üzerinde ASTAŞ Soğuk hava Deposu ile ORMA arasında kalan yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanı okul tesislerini yapmak üzere satın aldı. Arsa üzerinde şantiye binası kurularak  çalışmalar başladı.

Başarıları ile göz dolduran Isparta TED’in Ana, İlk, Orta ve Lise kısımlarında halen 600 öğrenci eğitim görüyor.

TED  yönetiminin hedefi 2014 ders yılına yeni alanda yapılacak inşaat çalışmalarını tamamlamak ve öğrenci kapasitesini de 1000’e çıkarmak. TED Kolejinin sahibi ETTAŞ Şirketi bu nedenle 500.000 TL. olan sermayesini 5 Milyon TL.’ye çıkarıyor. Şirket ortaklarının rüçhan hakkı dışındaki hisseler 15 Ekim’de satışa çıkarılacak.

Eğirdir yolu üzerinde yapılacak olan TED Kolejinin tesislerinde sosyal hizmetler için Ispartalılarında istifade edebileceği açık- kapalı yüzme havuzları, spor salonları anfiler oluşturulacak.

ETTAŞ Şirketi yöneticileri yaptıkları açıklamada hisse senedi almak istiyenler Isparta TED Koleji’ne başvurabilecekleri gibi  0. 246. 232 86 73 nolu telefondan da  bilgi alabilecekler.

Bu haber 1399 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...