“Su baskınlarını önleme noktasında aşama aşama mücadele veriyoruz”

1 Ekim 2013 18:14

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Antalya Çevre Yolu’nda 3 noktada yağmur suyu deşarj hat çalışması gerçekleştirildi. Antalya Çevre Yolu’nun Davraz Mahallesi bölümünde yer alan Bilal-i Habeşi Camii Kavşağı, Mahrukatçılar Sitesi Kavşağı ve Cezaevi Kavşağı olmak üzere 3 ayrı noktadan karşıdan karşıya yağmur suyu deşarj hat bağlantı çalışması tamamlandı. Çevre yolunda yüklenici firma kontrolü altında yapılan ve yapımı tamamlanan yağmur suyu deşarj hatları her bir noktada 800’lük 2’şer adet boru döşenerek gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmayı ilk aşama olarak belirten Isparta Belediyesi Başkan Vekili Orhan Eren, Davraz Mahallesi bölgesinden gelen suyun ana yolun alt kısmına tahliyesinin ilk adımının tamamlandığını, yağmur sularının caddenin karşısına geçeceğini ve alt tarafa taşınacağını söyledi. Eren ikinci aşamada da yeni bir çalışma başlatarak karşı tarafa salınacak suların dereye deşarjı için ek bir çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Vekili Orhan Eren, “Bilindiği gibi Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın karayollarının şehir bölümünde devamlı kontroller yaptı ve vatandaşlarımızdan devamlı şikayetler geliyordu, göllenmeyle karşı karşıya kalmıştı, vatandaşlarımızın evlerini su basmıştı. Başkanımızın direktifleriyle karayollarıyla anlaşarak, yolun diğer tarafına belediyemizin kendi imkanlarıyla deşarj hat borularını atlatmış bulunmaktayız. Kışa doğru yapacağımız işlem salmış olduğumuz suları toplayarak dereye deşarjını geçekleştireceğiz. Suların toplu gitmesinden dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışacağız. Ama vatandaşlarımızın mağdur olmaması için biz kışın çalışmayı yapacağız. Belediyemiz imkanları doğrultusunda hattı dereye bağlayacağız ki, hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın. Başkanımızda öncelikle vatandaş üzerine eğiliyor, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için büyük bir gayret gösteriyor. Bizde başkanımızın verdiği direktifler doğrultusunda takipler yaparak işlemlerimizi en hızlı ve en iyi bir şekilde vatandaşlarımızın su baskınlarını önleme noktasında aşama aşama mücadele vereceğiz” dedi.

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...