IGC Başkanı Karahan Federasyon Genel Başkan Yardımcısı oldu

1 Ekim 2013 18:19

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na 2012 yılında seçilen Şevket Karahan özellikle ülke çapında yapılan gazetecilikle ilgili toplantılarda etkin bir rol oynamış ve çabalarının mükafatı olarak Akdeniz Gazeteciler Federasyonu genel başkan yardımcılığına seçilmiştir. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Akdeniz bölgesinde ki 9 ilin ortak güçbirliği için bir araya gelerek kurduğu bir federasyon olup, yönetiminde şu isimler yer almıştır: Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yetişen, Muhasip Ali Cihangir, Üye Abid Vanlı ve Genel Sekreter Abdülkadir Kalander.

Kuruluş ile ilgili olarak Hatay’da bir açıklamada bulunan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni şunları dile getirdi: “Mesleğimizin, meslektaşlarımızın, yayın kuruluşlarımızın problemleri, dertleri var. Amacımız bunlara çare aramak ve çare bulmak. Mesleğimize yönelik yapılan dış saldırılara ve olumsuz etkenlere karşı, dik duran bir meslek örgütü yaratmak.”

Biz kendi bölgemizde kendi mesleğimizi kucaklayacak, kendi mesleğimizin sorunlarına sonuna kadar, 24 saat çare arayacak bölgesel bir federasyon kurma kararı aldık.”

HİÇ KİMSENİN RAKİBİ DEĞİLİZ

“Hiç kimsenin rakibi değiliz. Hiç kimsede bizim rakibimiz değil. Biz kendi bölgemizde güçlü bir meslek örgütü yaratmak gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle Akdeniz’e kıyısı bulunan illerin gazeteci meslek örgütleriyle bu oluşumu gerçekleştiriyoruz. İlk etapta kurucu 5 cemiyetimiz var. Bunlar Antalya, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Gazeteciler cemiyetleridir. Diğer kurucu cemiyetlerimizi de ziyaret edeceğiz.

EMEKÇİLERE MÜJDELERİMİZ OLACAK

“Özellikle emekçi arkadaşlarımıza önümüzdeki günlerde müjdelerimiz olarak. Bu federasyonunu neler yaptığını ve neler yapabileceğini önümüzdeki günlerde bu federasyonun bünyesinde bulunan cemiyetlerimizin üyeleri görecekler. Özellikle eğitim faaliyetlerine çok büyük önem vereceğiz. Meslektaşlarımızın teknolojik sorunlarını, mesleki anlamda kendilerini geliştirmek anlamında eğitim faaliyetleri yaparak meslektaşlarımıza katkı sağlamayı planlıyoruz.”

BİR MAKAM YARATMA DERDİNDE DEĞİLİZ

“Şehirler arası cemiyetler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için sosyal projelere önem vereceğiz. Ama en önemlisi de Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, alandaki gazetecinin cemiyeti ile birlikte her zaman yanında olan bir federasyon olacak. Biz bu manada yola çıktık. Benim kesinlikle bir koltuk hırsım, orada kalma ve kendimize bir makam yaratma derdinde değiliz.”

5 BÖLGEDE GAZETECİLER FEDERASYONU KURULDU

Başkan Yeni, ayrıca Akdeniz Gazeteciler Federasyonu değil, Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Gazeteciler federasyonu da kurulmuş durumda olduğunu belirterek, “Bizimle birlikte Türkiye’de Ankara’nın, Antalya’nın, Bursa’nın yani büyük illerin olduğu 50’ye yakın gazeteciler cemiyeti bu hareketin içindedir.” dedi.

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...