“Tehditle, şantajla bir yere varamazsın Sayın Recep!”

1 Ekim 2013 18:20

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı uyararak “Bir daha seviyeli olmazsan elimdeki kayıtları açıklarım!” söyleminin faşist bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü. Sayın Özel’in bunları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten öğrendiğini belirten Şenol, “Aklı sıra Günaydın’a şantaj yapıyor. Bu yaptıkların döner dolaşır bir gün seni bulur” dedi.

Siyasi ortam gün geçtikçe daha da hararetlenmeye başladı. AK Parti kanadı MHP’ye yüklenirken CHP de AK Parti’ye yüklenmeye başladı. Son olarak Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı “Tape kayıtlarını açıklarım” diye uyarmıştı. Bu durumdan son derece rahatsız olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Başkan Günaydın’ı savundu.

“BUNLARI MELİH GÖKÇEK’TEN ÖĞRENMİŞ!”

AKP’nin genel politikasının tehdit ve şantaj olduğunu ifade eden Şenol, “Recep Özel, herkesin önünde Isparta Belediye Başkanını tehdit ediyor. Zaten o kayıtlar mahkemeye verilmedi mi, açıklanmadı mı? Kimi tehdit ediyorsun? Böyle devlet yönetilmez. Bu anlayış baskıcı ve faşist bir anlayıştır. Bu politikalar eninde sonunda dönüp kendilerini bulacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tehdit ve şantajla tekrar başkan oldu. Basında çıkan haberlerde bunları okuyoruz. Ayrıca yine bu şekilde başbakana tehdit ve şantaj yapıyor diye basından duyuyoruz. Demek ki, Recep Özel’de bunu Gökçek’ten öğrenmiş belediye başkanına şantaj yapıyor. Bu çok yanlış ve ayıp bir şey. Ahlak dışı ve kabul edilebilir hiçbir yanı yok” diye konuştu.

“SAYIN RECEP’İN GÖNLÜ RAHAT OLSUN”

Öte yandan Özel’in, “CHP seçimleri kazanırsa Gezi olayları artacak” şeklinde bir beyanatta bulunduğunu bunun anlaşılır bir şey olmadığını ifade eden Şenol, şöyle devam etti; “Recep Bey sanki müneccimmiş gibi Gezi olaylarının artıp, artmamasını CHP’nin seçimleri kazanmasına bağlaması kesinlikle yanlış bir değerlendirme ve önyargı. Gezi olayları zaten CHP’nin dışında ve ilgisi olmadan başlayan bir eylem. CHP bu eylemi kitlesel olarak sonradan destekledi. Vatandaşlarımızın demokratik haklarını arama sürecinde yasal olarak yürüyüş yapmaları kadar doğal bir şey olamaz. Bu konuda Avrupa ve Amerika’dan hükümet olarak ‘siz demokrasiye uymuyorsunuz’ diye uyarı da aldık. Hem demokratik diyecekler hem de hükümeti eleştiren fikirlere ve bu fikirlerin örgütlenip yasal protesto hakkını kullanmalarına karşı gelecekler.

İKTİDARI TESLİM ETTİKLERİNDE MAHKEMELERDE YARGILANACAKLAR

Tehdit ve şantajla bu milleti istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz. Eğer yerel seçimleri AKP kaybettiği takdirde genel iktidarı da kaybedecekler. Bunu biliyorlar. Zaten bundan dolayı bu tür konuşmaları yapıyorlar. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Isparta Belediyesi ve Türkiye’de genel iktidarı almaya talibiz. AKP’nin uyguladığı baskıcı politikanın da hesabını soracağız. Sayın Recep Beyin gönlü rahat olsun. Önümüzdeki süreçte bu iktidarı teslim ettikten sonra mahkemelerde yargılamalarda bulunacaklardır.

CHP’NİN ADAYI EMEKLİ OLDU SEÇİM STARTI VERİLİYOR

Diğer taraftan Belediye Başkan Adayları M. Lütfi Çakmakçı’nın bugün itibariyle emekliye ayrıldığını ve Perşembe günü Isparta’ya geleceğini belirten Şenol, “Hocamız büyük ihtimalle Perşembe günü Isparta’da olacak. Pazar günü gidecek bayramdan önce ya da sonra seçim startını vermek üzere gelecek. Bayramdan önce bir açıklama yapacaksak 9-10 Ekim gibi olacak. İlk genel toplantıyı basınla yapacağız. Bayramdan sonra kesin sahada olacak. Yerel yönetimlerden sorumlu milletvekilimiz de aday tanıtım toplantımıza katılacak. 

Hocamız artık Isparta halkıyla birebir görüşecek” dedi.

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...